BALKAN ARBORETUMU AĞAÇ DİKİM TÖRENİ

Hayat Ağacım Projesi kapsamında Balkan Arboretumu’nda 09 Mart 2016 tarihinde ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Yener Yörük,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Dekanlar, akademisyenler, idari personel, İlimizden ilköğretim öğrencilerive öğretmenleri ile öğrencilerimiz katıldı.

Rektörümüz etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmasında, Balkan Arboretumunun gelişen yüzüne dikkat çekerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Proje kapsamında Balkan Arboretumunda Lüleburgaz, Keşan ve Edirne Orman Fidanlık Bölge Müdürlüklerinden temin edilen 900’ e yakın adet ağaç temin edildiğini söyleyen Rektörümüz, bu ağaçlarının çoğunun dikiminin tamamlandığını söyledi. Rektörümüz Üniversitemizin çevreci Üniversite misyonuna uygun olarak  “Biz de üniversite olarak 1 Ocak itibariyle EBY sistemimiz ile her gün 403.663 sayfa kağıdı ve yaklaşık 50 tane ağacı kurtarmaktayız” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar önceden belirlenmiş yerlere ağaç dikti. Ağaç dikimi ve gerçekleştirilen çalışmalar ile bölgenin endemik bitkilerinin de olduğu bir alan oluşturulmuş ve bölgenin peyzaj düzenlemesi yapılmış oldu.
Bu içerik 09 Mart 2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1456 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..