ARŞ. GÖR. DR. SEDA KARAGÖZ ZEREN, AVRUPA BİLİMSEL İŞ BİRLİĞİ PROJESİ’NE SEÇİLDİ

Türkiye’de turizm alanında Blokzincir (Blockchain) teknolojisinin kullanımını ele alan ilk doktora tezini yayınlayan Arş. Gör. Dr. Seda Karagöz Zeren, Avrupa Bilimsel İş Birliği Projesi’nde (EUSCP) görev almak üzere araştırmacı olarak seçildi…

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği Ana Bilim Dalı'nda görev yapan Arş. Gör. Dr. Seda Karagöz Zeren'in, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Demirel’in danışmanlığında yazdığı ve Türkiye’de ilk olarak turizm alanında Blokzincir teknolojisinin kullanımını konu alan “Finansal Ödemeler Sisteminde Blok Zincir Uygulamaları: Turizm Sektöründe Akıllı Kontratlar Dizaynı” başlıklı doktora tezi tamamlandı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 3. Turizm Şurası komisyon üyesi ve 1985-2005 yılları arasında dünyada turizm alanında en çok yayın yapan 4. Bilim adamı seçilen Prof. Dr. Muzaffer Uysal tarafından övgü ile bahsedilen ve alanında ilk olma özelliği taşıyan bir teze imza atan Arş. Gör. Dr. Seda Karagöz Zeren, Avrupa Bilimsel İş Birliği Projesi’nde (EUSCP) araştırmacı olarak görev almak üzere seçildi.

Avrupa Bilimsel İş Birliği Projesi’nin (EUSCP) “Evaluation of Digital Transformation in Organizations” programında araştırmacı olarak görev alacak Arş. Gör. Dr. Seda Karagöz Zeren, proje kapsamında işletmelerde dijital dönüşüm süreçlerinin etkilerinin incelenmesi adına çalışmalar yürütecek. Disiplinlerarası ve dijital konuları ele alan çalışmaların Covid-19 pandemi dönemi ile birlikte artan öneme sahip olduğunu vurgulayan Arş. Gör. Dr. Seda Karagöz Zeren, veri güvenliğinin sağlanması amacıyla teknolojik yeniliklerin kullanımının proaktif önlemler arasında yer aldığını ifade etti.
Bu içerik 10.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 830 kez okundu.