ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ YENİ BAŞARILARIYLA TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri “Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışması”nda elde ettikleri başarıların ardından kazandıkları ödül ve madalyalarla Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler kendilerini tanıtarak Trakya lezzetleriyle ödüle uzanan yolu, çalışma süreçlerini ve yarışmada yaşadıkları deneyimleri anlattı ve Türkiye ile Edirne Gastronomisi hakkındaki görüşlerini paylaştı. 7 altın, 8 gümüş madalya ve 2 kupa ile yarışmada Trakya ve Edirne gastronomisine dair iz bırakan Arda Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ziyarette Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Sorumlusu Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Arda Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İşletmeler Genel Koordinatörü ve Aşçılık Programı’ndan Öğr. Gör. Burak İşçimen, Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Burak Yıldırım, Öğr. Gör. Şükrü Gürkan Uzunköprü, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Doç. Kerem İşcanoğlu, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Bölümü’nden Öğr. Gör. Ulviye Gür; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yücel Kurtdere, Kültür Hizmetleri Şube Müdür Vekili Koray Taş, Otopark ve Satış İşletmeleri Sosyal Tesisler İşletme Müdür Vekili Ömer Çakır eşlik etti.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İşletmeler Genel Koordinatörü ve Aşçılık Programı’ndan Öğr. Gör. Burak İşçimen, gastronomi alanının multidispliner bir çalışma olduğunu belirttiği konuşmasında “Bu yarışmadan öğrencilerimizin yetenekleri, çalışma disiplinleri ve başarı isteklerinin yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi, Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu hocalarımız; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı ve çalışanlarının destekleriyle büyük başarılar kazandık. Ortak çalışmamız neticesinde, Trakya Üniversitesi ailesi olarak hem üniversitemizin hem de Edirnemizin yöresel lezzet ve değerlerini tanıtma fırsatı elde ettik. Trakya Üniversitesi’nin akademik birimleri ile çalışmalarımız devam edecek. Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İsa Sağıroğlu ile sporcuların, fiziksel performanslarını artırmaya yönelik kullandığı yasa dışı takviye ürünler yerine, şurup ve şerbetler ile performanslarını desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu konuda yazınsal alanı taramaya başladık, en kısa sürede deneysel çalışmalara da başlamayı planlıyoruz.” dedi. Öğr. Gör. Burak İşçimen; başta Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere yarışma öncesi çalışmalarda ve yarışma esnasında birlikte oldukları Öğr. Gör. Alper Çevik ile destek veren herkese teşekkürlerini ileterek gelecek hedeflerinin dünya gastronomi planlamasındaki nörogastronomi, dikey tarım, hücresel tarım, fonksiyonel gıdalar, moleküler gastronomi, yeşil restoran alanlarında Trakya Üniversitesi’nin tıp, kimya, tarih, psikoloji, beden eğitimi gibi alanlarıyla multidisipliner çalışmaları araştırmak ve geliştirmek olduğunu vurguladı.

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, yeni açılan bir program olmasına rağmen Aşçılık programında yüksek bir standart ve eğitim kalitesi yakaladıklarını belirterek “Henüz ilk yılımızı tamamlamış olmamıza rağmen öğrencilerimiz üst üste başarılara imza atıyor. Yarışmaya katılan her öğrencimiz başarı ve önemli deneyimler kazanarak geri döndü. Önümüzdeki günlerde de bu başarıların artarak devam edeceğini ve Trakya Üniversitesi ailesi olarak sıklıkla bir araya geleceğimize inanıyorum ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nden farklı akademik ve idari birimlerin birlikteliğinden ve yarışmada başarılara imza atan öğrencilerle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşarak “Çok kısa bir süre önce fiziksel ve bilimsel örnek niteliğinde bir bölüm olarak faaliyete geçen Arda Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı hocalarımız ve öğrencilerimizin başarıları ile gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz; modern donanımlı uygulama mutfaklarında, deneyimli hocalarının destekleriyle hem yöresel lezzetlerimizi ulusal ve uluslararası alanda temsil ediyor hem de mesleki ve kişisel gelişim açısından büyük kazanımlar elde ediyor. Üstelik bu başarıda, Üniversitemizin farklı alanlarında çalışan hocalarımızın ve idari personelimizin bir arada olmasını gerçek bir gurur tablosu olarak görüyorum. Bu başarılar, gelecek güzel günlerin ve yeni başarıların da habercisi. Öğrencilerimiz böyle değerli hocalara ve Üniversitemiz de sizler gibi yetenekli ve başarılı öğrencilere sahip olduğu için çok şanslı. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yarışma kapsamında “Modern Türk Mutfağı Ana Yemek”, “Çikolata, Yağ, Heykel Dekor”, “Ekmek Büfesi”, “Şeker, Şeker Hamuru Dekor”, “Tatlı Tabağı Yarışması” ve “Taze Makarna Yarışması” kategorilerinde yarışan öğrencilerden Hasibe İzvermez “Taze Edirne Peynirli Köy Tavuklu Böğürtlen Soslu İnce Akıtma”, Muhammed Burak Doğanay “Tarhana Soslu Kurutulmuş Cennet Hurmalı Bonfile”, Serdar Tekcaner “Vişne Soslu Sarımsaklı Deniz Börülcesi Eşliğinde Enez Yılan Balığı”, Berk Kanat “Acı Tatlı Erişte Uzunköprü Ballı, Kırklareli Pekmezli Erişte”, İpekcan Nacar “Türk Kahveli Bıldırcın ve Yeşil Elma Dolgulu Mantı”, Doruk Efe Usluyer “Trakya Usulü Tortellini 3 Çeşit Trakya-Edirne Yöresi Peyniri Karışımı Dolgu İle”, Sümeyye Boruk “Antep Fıstığı Soslu Edirne Tuzsuz Peynirinden Höşmerim”, Atamer Ketenci “Deva-i Miskten Yapılmış Sufle”, Erkutay Avcı “Baklava Yufkasına Sarılmış Kıtır Acıbadem Ezmesi Ananas Sosu Eşliğinde”, Buğra Tarancı “Pekmez Glazeli Dana Bonfile”, Umur Akın Özger “Tarhana Soslu Trakya Kuzu Pirzola” sunumlarıyla ödül almaya hak kazandı. Öğrenciler; yarışmada kazandıkları Altın Madalya’nın yanı sıra grup olarak en etkili performansı gerçekleştirmeleri dolayısıyla 1 Kupa, Mert Kara da “Ekmek Büfesi Yarışması” kategorisinde gerçekleştirdiği performansı ile Kupa ve Altın Madalya, Öğr. Gör. Burak İşçimen ve Öğr. Gör. Alper Çevik ise Özel Jüri Ödülü’ne layık görüldü. “Çikolata, Yağ, Heykel Dekor Yarışması” kategorisinde sunulan “Tereyağdan Aynalı Edirne Süpürgesi” büyük ilgi ve beğeni topladı.

Arda Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri ise ziyarette yarışma öncesi süreçte ve yarışma sırasında yaşadıkları deneyimler ile yarışmada sundukları yemeklere dair bilgileri paylaştılar. Öğrencilerimiz; çalışmalarında kendilerine destek veren başta Trakya Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere herkese teşekkür ederek birbirinden önemli jüri üyelerinin beğenisini kazanmaktan ve sundukları farklı lezzetlerle başarılı olmaktan duydukları mutluluğu paylaştılar.

Ziyaret, öğrenciler ve başarıda emeği bulunan akademik ve idari çalışanların teşekkür sertifikalarını almaları ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Haber: Aslıhan ŞAYİN
Editör: Fırat GÜNGÖR
Fotoğraflar: Mustafa TOPYANAK

Bu içerik 05.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1532 kez okundu.