23. ULUSLARARASI ORTAÇAĞ VE TÜRK DÖNEMİ KAZILARI VE SANAT TARİHİ ARAŞTIRMALARI E-KİTABI ÜNİVERSİTEMİZ YAYINLARI ARASINDA ERİŞİME AÇILDI

Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından 6-8 Kasım 2019 tarihi arasında gerçekleştirilen, 20 yılı aşan geçmişiyle sosyal ve beşeri bilimler alanında gelenek hâlini almış sayılı organizasyonlardan biri olan Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nun e-kitabı Trakya Üniversitesi Yayınları arasından erişime açıldı.

Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu, 1997 yılından beri kesintisiz düzenlenen, ülkemizin kendi alanında en prestijli ve köklü bilimsel toplantılarından biridir. İlk düzenlendiği yıldan beri bildirilerin kitaplaştırılmış olması da sanat tarihi alanında önemli bir külliyatın oluşmasına imkân sağlamıştır.

Tümüyle Trakya Üniversitesinin kaynakları kullanılarak 219 yılında düzenlenen 23. Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nda 44 üniversiteden, çeşitli müzelerden ve araştırma merkezlerinden konularında uzman 123 bilim insanı bilgi ve birikimlerini paylaştılar. Sempozyum kapsamında oluşturulan ve sanat tarihinin çeşitli dönem ve konularına ilişkin mesleki bir kaynak olarak düzenlenen e-kitapta 46 makale yer almaktadır.

Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları XXIII e-kitabı, Trakya Üniversitesi e-yayınları arasında 978-975-374-296-2 ISBN numarası ile 10.07.2021 tarihinden itibaren erişime açıldı.

Sempozyum E-kitabına  /files/anasayfa_haber_resimler/6704/Icerik/1.jpg linkinden ulaşabilirsiniz.

Bu içerik 30.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 411 kez okundu.