15. AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ’NİN ÖDÜLLÜ FİLMLERİ, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE…

15. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri, 8 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında, Türkiye genelinde 22 ilde toplam 40 üniversitede ücretsiz olarak öğrencilerle buluşuyor. Akbank Kısa Film Festivali'nde ödül alan filmler, ilk yılından itibaren festival sonrasında “Akbank Kısa Film Festivali Üniversitelerde” etkinliği ile Türkiye'deki birçok üniversitede öğrencilerle buluşmaya devam ederken, Trakya Üniversitesi de kapılarını bu keyifli gösterimlere açıyor.

“Ödüllü Filmler Üniversitelerde” etkinliği kapsamında, “15. Akbank Kısa Film Festivali” yarışmasına katılarak ulusal ve uluslararası ödüle ve mansiyona layık görülen yapımlar, 8 Nisan tarihi itibarıyla Trakya Üniversitesi’nde gösterime sunulacak. 68 ülkeden toplam 1.406 film arasından, Ulusal Kategori En İyi Kısa film Ödülü’nü kazanan Burcu Akyar’ın yönetmenliğini üstlendiği “Ablam”, Uluslararası Kategori En İyi Kısa Film Ödülü’nün sahibi Charles Williams’ın yönetmenliğini yaptığı “All These Creatures” ve mansiyona değer görülen “Kurbağa Avcıları”, “Sana İnanmıyorum Ama Yerçekimi Var” ve “Titanyum” yapıtları izlenebilecek. Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde, saat 19.00’da başlayacak filmler, tüm öğrenciler tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

15. Akbank Kısa Film Festivali hakkında detaylı bilgi için:
www.akbankkisafilmfestivali.com ve www.akbanksanat.com

AKBANK SANAT Hakkında

26 yıldır Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini destekleyen ve sanatın birçok farklı alanında uluslararası projelere yer veren Akbank Sanat, özellikle genç sanatçılara kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli imkânlar sunmaktadır. “Değişimin hiç bitmediği yer” olma misyonuyla yılda 700’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirmekte olan Akbank Sanat, sergilerden modern dans gösterilerine, caz konserlerinden seminerlere, söyleşilerden çocuk atölyelerine, film gösterimlerinden çocuk tiyatro gösterilerine uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU
Editör: Fırat GÜNGÖR

Bu içerik 05 Nisan 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 511 kez okundu.