14. AVRUPA BİLİM EDİTÖRLERİ BİRLİĞİ (EASE) KONFERANSI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI VE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DERGİLERİ ANALİZİ SEMPOZYOMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

14. Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE) Konferansı (Bükreş,2018) Değerlendirme Toplantısı ve Trakya Üniversitesi Dergileri Analizi Sempozyumu, 25 Haziran 2018’de Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Onursal Başkanlığını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun’un üstlendiği sempozyuma Trakya Üniversitesi Bilimsel Dergileri editörleri, yayın kurulu üyeleri, yayıncılıkla ilgilenen akademisyen, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.
 
Sempozyum Başkanı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Trakya Üniversitesi Bilimsel Dergilerinin yayıncılık kalitesini artırmak amacıyla yaptıkları çalışmaları ve bu amaç doğrultusunda Trakya Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleşen Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE) Konferansı’na dair bir değerlendirme yaptığı açılış konuşmasında, “Sloganımız; öğren, tecrübe et ve paylaş. Bu doğrultuda tecrübelerimizi diğer dergilerimizle de paylaşarak, katkıda bulunmaya çalışıyoruz.” dedi. Prof. Dr. Cem Uzun ardından “İngilizce Dışında Yerel Dilde Bilimsel Yayıncılık” ve “Derginin İyileştirilmesi: Tıp Fakültesi Dergisi Örneği” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.
Sempozyumun Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise konuşmasında ekibin, tecrübenin ve birlikteliğin önemini vurgulayarak “Bu üç kelime belki de bütün yönetim süreçlerini özetlemek için yeterli olur.  Bizler Trakya Üniversitesi yönetimi olarak, ilk günden bu yana ekip, tecrübe ve birlikteliğe dikkat ediyoruz. Yazarsan varsın yazmazsan yoksun. Türk’ün yazmadaki başarısını göstermek için de bu çalışmaların çok önemli olduğuna inanıyor ve başarı örneklerinin Trakya Üniversitesi öncülüğünde olmasını istiyoruz. Avrupa Bilim Editörleri Birliği’ndeki tek Türk’ün de Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun olması bizim için bir onurdur.” dedi.
İki oturumda gerçekleştirilen ve gün boyunca yoğun bir katılımla devam eden sempozyumda, Kadri Kaan “Üniversitemiz Dergilerinin Şeffaflık İlkelerine Uyumu”, Doç. Dr. H. Ali Güleç “Uluslararası Yayın Etiği Açısından Dergilerimizin Durumu”, Arş. Gör. Erdem Demiröz “Akademik Yayıncılık Kalitesi Açısından Dergilerimiz” ve “COPE’un Yeni Editörler İçin Yayıncılık Kılavuzu”, Müge Atakan “Dergilerimizin Hakemlik Süreçlerinin Şeffaflığı”, Prof. Dr. Okan Çalıyurt “Ham Veri Paylaşımı ve Atfı: Nedir, Nasıl Yapılır?”, Prof. Dr. Zafer Koçak “Balkanlardaki Genel Tıp Dergilerinin Değerlendirilmesi”, Prof. Dr. Cem Uzun “İngilizce Yetersizliğinden Kaynaklanan İntihal Sorunu” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Sempozyum, sunumlar ve soru-cevapların ardından genel bir değerlendirilme yapılarak sonlandırıldı.
Bu içerik 28.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 725 kez okundu.