6. ULUSLARARASI TRAKYA AİLE HEKİMLİĞİ KONGRESİ

Üniversitemiz tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi açılışı 16 Mart 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Yardımcısı Kadir Hüseyin, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Onur Çakar, Kongre Başkanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren, Avrupa Aile Hekimliği Araştırma Ağı Başkanı ve Avrupa Aile Hekimliği Birliği Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ungan, Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Dilek Toprak ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren konuşmasında “Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı olarak Ülkemizin ilk Aile Hekimliği Anabilim Dalı olma misyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kongremizde katlanarak artan bildiri kabulüne ulaştık ve bu kabul edilen bildiriler Uluslararası İndeksli Avrasya Aile Hekimliği Dergisinin sonraki sayısında yayınlanacak.” diyerek katılımcıların bilimsel çalışmalarını başarılı bir şekilde sunmaları dilediğinde bulundu.

Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Dilek Toprak, Trakya Üniversitesi Aile Hekimliğinin, Aile Hekimliği tarihinde ilklere imza attığını vurgulayarak başladığı konuşmasında “Trakya ailesi çok güçlü bir aile. Bilime, sosyal hayatımıza ve toplumumuza daima katkıda bulundular ve ışık tuttular. Kongrenin bu yılki konusu “Yaşlılık”. Bu konuda da ilk olacaklarına, önderlik yapacaklarına inanıyorum.” dedi.

Avrupa Aile Hekimliği Araştırma Ağı Başkanı ve Avrupa Aile Hekimliği Birliği Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ungan konuşmasında Trakya Üniversitesi Aile Hekimliğinin hem Ülkemizde hem de yurt dışında aile hekimliğine büyük katkılar sunduğunu ifade ederek başarılı bir kongre geçmesini temenni etti.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, Aile Hekimliğinin Üniversitemizdeki kuruluşundan bahsederek başladığı konuşmasında Trakya Aile Hekimliği Kongresinin artık geleneksel bir hale geldiğini belirtti.

Edirne Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Onur Çakar Trakya Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nın uluslararası bakış açışıyla hekimleri bir araya getirerek aile hekimliğinin geleceğine çok önemli katkılarda bulunduğunu belirterek bol paylaşımlı bilgi dolu bir kongre olmasını diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’nin tarihi, kültürel değerleri hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında “Edirne nüfusu en yaşlı şehirlerimizden biri. Nüfusun yüzde 22’sini yaşlılar oluşturmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan memurlar sonunda Edirne’yi görüp burada yaşamaya karar kılıyorlar. Çünkü şehir güzel, insanları barışçıl ve sağlık hizmetleri iyi. Kolay, ulaşılabilir etkili bir sağlık hizmeti var. Bu nedenle kongremizin konusu olan “Yaşlılık”ın şehrimiz için önemli bir durum ve bu duruma da Aktif Yaşlanma Merkezi ile cevap vermekteyiz.” dedi ve kongrede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı tarafından müzik dinletisi sunuldu.
Bu içerik 17.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1191 kez okundu.