Vefatının 100. yılında Sultan II. Abdülhamid Han'ı anma etkinlikleri kapsamında Ziraat Bankası'nın katkılarıyla sunulan, Tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in oynadığı ve II. Abdülhamid Han’ın hayatının anlatıldığı “Usta” isimli tek perdelik tiyatro gösterisi 05 Mart 2018 tarihinde Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Sanat ve Gösteri Merkezi’nde sahnelendi. Tiyatro gösterisine Edirne Valisi Günay Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Çakmak, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tiyatrocu Ahmet Yenilmez, Osmanlı Devleti’nin 34’üncü padişahı Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının sahnelendiği “Usta” isimli tiyatro gösterisine çok yoğun ilginin olduğunu belirterek oyuna Avrupa, Balkanlar ve Japonya'dan da büyük talep olduğunu ifade etti. Ahmet Yenilmez, “Üzerinde çok konuşulup tartışılan ve bilinmeyen pek çok yönü bulunan bir Osmanlı Sultanı’nı anlatmak elbette ilgi uyandıran bir durum. Muhteşem bir ilgi var. Sanatın yaşama tutulan bir ayna hali, yalansız ve riyasız gerçekleştiği takdirde insanlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Sultan II. Abdülhamid’in hayatını canlandıran bir tiyatro gösterisini Edirne'de sahnelemek bizler için ayrıca önemli ve değerli. Edirne, Osmanlı’ya payitahtlık yapmış bir şehir ve bizim Avrupa başkentimiz. Edirne, tiyatro kapsamında 43. durağımız oldu. 81 il toplamda 100 oyunu oynadıktan sonra özel gösterimler olacak. Ülkemizde ilk kez bir kurum, gerçek bir vefa örneği sahneledi ve böyle bir projeye imza attı. Bu doğrultuda, Ziraat Bankasına çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Yoğun ilginin olduğu tiyatro gösterisinin sonunda oyunculara çiçek takdim edildi. Tiyatro oyuncuları, kendilerine takdim edilen çiçekleri salonda bulunan bir asker yakınına hediye ederek Afrin'deki askerlerimize selam ve saygılarını ilettiler.