ÜNİVERSİTEMİZ EĞİTİM FAKÜLTESİNDE 8 BÖLÜM BİRDEN AKREDİTE OLDU

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinin 8 lisans programı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite olma başarısı gösterdi.

Trakya Üniversitesi, eğitimde kalite çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Yükseköğretimde kalite güvencesi ve akreditasyon süreçlerini tüm birimlere yayma kararlılığıyla ilerleyen Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yükseköğretim Kalite Kurulunca öğretmenlik programlarının akreditasyonunu gerçekleştirmekle yetkilendirilen Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından, 2022-2023 döneminde üç aşamalı (Ön Değerlendirme, Öz Değerlendirme ve Ziyaret) olarak gerçekleştirilen incelemeler sonucunda, Eğitim Fakültesinin 8 lisans programı akredite edildi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde böylece 2020 yılında akredite olan “Almanca Öğretmenliği”, “İngilizce Öğretmenliği”, “Okul Öncesi Öğretmenliği”, “Fen Bilgisi Öğretmenliği” ve “Matematik Öğretmenliği” programlarında yeniden akreditasyon sevinci yaşanırken, bu programlara Resim-İş Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı eklendi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 8 program akreditasyonuyla Tıp Fakültesi ile birlikte üniversitenin en çok program akreditasyonu alan akademik birimlerinden biri oldu. 

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Almanca Öğretmenliği, Resim-İş Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Matematik Öğretmenliği programları 3 yıl (2026’ya kadar), ara değerlendirmeden geçen İngilizce Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği programları önceki 3 yıla ek olarak 2 yıl (2025'e kadar) EPDAD tarafından akredite edildi. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı (PDR) ise 2 yıllığına (2025'e kadar) akredite oldu.

Akreditasyon, yükseköğretim programlarında yürütülen eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerin, bağımsız ve yetkin kuruluşlar tarafından kalite ve evrensel ölçütler doğrultusunda onaylanması ve belli aralıklarla tekrar değerlendirilmesi işlemidir.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde böylece 2022-2023 değerlendirme döneminde akreditasyon başvurusunda bulunan programlar, Yükseköğretim Kalite Kurulunca (YÖKAK) yetkilendirilen Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeleri başarıyla tamamlayarak, faaliyetlerinin kalite standartlarına uygun olduğunu kanıtladı.

Trakya Üniversitesinde verilen eğitimin kalitesinin tescillenmesi açısından akreditasyon süreçlerine büyük önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi olarak kalite süreçlerinde her zaman zirveyi hedefliyoruz. Eğitim Fakültemiz bu anlamda diğer birimlerimize de örnek olacak bir sonuç elde etti. Akreditasyon ve kalite yolculuğumuz, tüm hızıyla devam ediyor. Başka birimlerimizden de güzel haberler, müjdeler alacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle, uzun soluklu titiz bir çalışma sonucu ulaşılan başarıda emeği geçen başta Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, akreditasyon komisyonunda görev alan akademisyenlerimiz ile tüm öğretim elemanı ve idari personelimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” dedi.

Bu içerik 18.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 869 kez okundu.