ÜNİVERSİTEMİZ AKILCI İLAÇ VE ECZACILIK TOPLULUĞU, “ECZACILIK 4.0: ECZACILIKTA YAPAY ZEKA ZİRVESİ”NE İMZA ATTI

Trakya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, salgın döneminde de etkinlikler düzenlemeye devam ediyor...

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu tarafından Eczacılık 4.0: Eczacılıkta Yapay Zeka Zirvesi” düzenlendi.

Trakya Üniversitesi’ndeki akademik yaşamı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki etkinlikleriyle renklendiren öğrenci toplulukları, yaptıkları çalışmaları bu kez dijital dünyada izleyiciyle buluşturuyor.

“Yıkıcı Teknolojiler Eczacılığı Yeniden İnşa Edecek” mottosuyla yola çıkan Trakya Üniversitesi Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu, eczacıların hayatlarını teknolojik yeniliklerle kolaylaştıracak yapay zeka teknolojisine ilişkin konuların görüşüldüğü, geleceğe ışık tutan bir etkinliğe imza attı.

Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu üyelerinin yoğun çalışmaları sonucu ortaya çıkan zirvede, alanında uzman birbirinden değerli konuşmacılar, eczacılara yönelik yenilikçi fikir ve çözümler ile teknoloji odaklı yapay zeka çalışmaları konusunda katılımcılara bilgiler verdiler.

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, Ülkemizdeki 32 farklı Eczacılık Fakültesinden öğrencilerin yanı sıra Tıp, Diş Hekimliği, Biyomedikal Mühendisliği gibi alanlarda eğitim gören binlerce öğrenci tarafından da ilgiyle takip edildi.

4 bine yakın katılımcının çevrim içi olarak takip ettiği etkinlikte, Prof. Dr. Abdullah Olgun, Prof. Dr. Melih Bulut, Dr. Yusuf Yeşil, Eczacı Fatma Taman, Eczacı Bora Hazır, Eczacı Sefa Mumay, Ömrüm Ergüven ve Recai Serdar Gemici gibi alanında uzman isimler, “Aşı ve İlaç Geliştirilmesinde Yapay Zeka”, “Eczacılık 4.0”, “Serbest Eczacılıkta İnovasyon”, “İlaç Endüstrisinde Yapay Zeka”, “Sağlıkta İnovatif Dönüşüm”, “Akılcı İlaç Kullanımında Yapay Zeka Destekli Mobil Uygulamalar” başlıklarında katılımcılara deneyimlerini aktardılar.

Bu içerik 19.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 952 kez okundu.