ULUSLARARASI YAĞ KALİTESİ SEMPOZYUMU

Uluslararası Yağ Kalitesi Sempozyumu 01 Haziran 2016 tarihinde Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış törenine Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Üniversitemiz Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı ve Uluslararası Ayçiçeği Birliği Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya, Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Başkanı Metin Yurdagül, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Trakya Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Suat Öztürk, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, akademisyenler ve öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemiz Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı ve Uluslararası Ayçiçeği Birliği Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya, 19. Uluslararası Ayçiçeği Konferansı kapsamında düzenlenen Uluslararası Yağ Sempozyumunun ilk kez sanayiciler ve akademisyenleri aynı platformda buluşturduğunu söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük yaptığı konuşmasında kalitenin artık yaşamın her alanında bir anahtar kelime olduğunu söyleyerek ayçiçeği ve yağ üreticiliğinin bölgemizde çok büyük bir yeri olduğunu ifade etti. Üniversitemiz için kalitenin olmazsa olmaz bir unsur olduğunu belirten Rektörümüz tüm katılımcılara başarılar diledi.

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ile Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Başkanı Metin Yurdagül birer sunum gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı ve Uluslararası Ayçiçeği Birliği Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya, Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Başkanı Metin Yurdagül, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Trakya Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Suat Öztürk, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk sempozyumdan önce Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ü makamında ziyaret ettiler.
Bu içerik 01.06.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1035 kez okundu.