ULUSLARARASI İŞİTME ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’NİN TUSEB BAŞARISI

Trakya Üniversitesi Uluslararası İşitme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TUSEB) B Grubu Ar&Ge Proje Destek Programı kapsamında “İnsan Tonsilla Palatinasından Elde Edilen Mezenkimal Kök Hücre ve Eksozomların Deneysel Sensorinöral İşitme Kaybı (SNİK) Üzerine Etkisi” başlıklı proje ile destek almaya hak kazandı. 

Merkez Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Bulut, sensörinöral işitme kaybının, hem erişkin hem pediatrik hasta gruplarında günümüzde oldukça artan bir problem olmasına rağmen, tedavi alternatiflerinin kısıtlı kaldığını ve henüz kesinleşmiş bir tedavi protokolünün de ortaya konulmamış olduğunu belirtti. Aynı zamanda klinik takiplerde iyileşmenin aynı oranda artış göstermediğini vurgulayan Bulut, söz konusu çalışmada, kök hücre ve eksozomların, güncel tedavi olarak uygulanan steroid tedavisi ile karşılaştırılarak, tedavi alternatifi olarak ortaya konulmasının hedeflendiğini söyledi.

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Marmara Üniversitesi ortaklığında yürütülen bu çalışmada, Doç. Dr. Erdoğan Bulut ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Ersoy, deneysel olarak SNİK’nın oluşturulması ve tedavi sonrası histopatolojik değerlendirmeler ile yer alacaktır.

Bu içerik 26.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 263 kez okundu.