ULUSLARARASI 9. SİNAN SEMPOZYUM’U YAPILDI

Uluslararası 9. Sinan Sempozyumu 21 Nisan 2015 tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde başladı. Açılış törenine Vali Dursun Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ile Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Gabrova Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. D. Sc. Raycho Ilarionov, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Halilović, Sarayevo Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Hrasnica, Sarayevo Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nerman Rustempasić, Yunanistan Thrace Democritus Üniversitesi ve İtalya Floransa Üniversitesi'nden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri quateti bir konser verdi. Konserin ardından Üniversitemizin tanıtım filmi izlendi.  

Açılışta konuşan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Özgüven bu sempozyumda mimari sınırları irdelemek istediklerini belirterek sınırların, alanları hem ayıran hem de birleştiren bir yapısı olduğunu ifade edip tüm katılımcılara başarılar diledi.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Uluslararası Sinan Sempozyumunun artık bir gelenek haline geldiğini belirterek Mimar Sinan’ın adını taşıyan bu sempozyumun önemli olduğunu söyledi. Rektörümüz Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Camii’nin Edirne’yi dört bir yandan karşıladığını ifade etti. Böyle eserleri üretmenin büyük mimari bilgisi, matematik, ekonomi ve medeniyet gerektirdiğini belirten Rektörümüz, adeta gökkubbeyi yeryüzüne Selimiye Camii ile indiren Mimar Sinan’dan öğrenilecek çok şey olduğunu belirtti.

Açılışta konuşan Vali Dursun Ali Şahin, ölümünün 427. yılında Mimar Sinan’ın adını taşıyan böyle bir etkinlikte olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek Mimar Sinan’ın eserlerini korumamanın ve yaşatmanın önemine dikkat çekti.

Rektörümüz, akademisyenler ve misafirlerimiz açılış konuşmaları ardından Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen “Kültür Köprüsü” temalı workshop,  Polonya’dan Prof. Alexander Asanowicz tarafından hazırlanan “Mimarlık ve Matematik” adlı sergi, Mehtap Kodaman ve arkadaşlarının hazırladığı “Selimiye Esintileri” resim sergisi ve EFOD gösterilerinin açılışlarına katıldı. 

Bu içerik 21.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1064 kez okundu.