Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projeleri Birimi tarafından desteklenen "Türkiye’de Sivil Toplumun “Kadın” Parantezi Kadın Örgütlülüğünde Açmazlar” Paneli 08 Mart 2016 tarihinde İktisadi ve İdari bilimler Fakültesinde Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Panel Moderatörü Yrd. Doç. Dr. Cemile Arıkoğlu Ündücü’nün “Edirne’de Kadın Hareketi, Örgütlenmesi ve Toplumsal Zemini” sunumu ile başladı. Ardından Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı Üyesi Deniz Aslı Avaz “Kadın Belliği”, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Çakır “Osmanlı’dan Günümüze Kadın Hareketleri ve Örgütleri” ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Özüerman “Türkiye’de Sivil Toplum ve Kadın Örgütlülüğünde Eski/Yeni Sorunlar” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
Panelde tarihsel, ekonomik, sosyal ve sivil toplum bağlamında kadınların sorunları tartışıldı. Panel 09 Nisan 2016 tarihinde “Kadın Örgütlülüğü Nasıl Gerçekleştirilebilir” konulu çalıştay ile devam edecek.