TÜB KADIN GİRİŞİMCİLİK HİKÂYELERİ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde, “Kadın Girişimcilik Hikâyeleri” paneli düzenlendi.

Trakya Üniversiteler Birliğinin (TÜB) 10. yıl etkinlikleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kadın Girişimciler İcra Kurulu ve Kadın Girişimciler Topluluğu iş birliğinde düzenlenen “Kadın Girişimcilik Hikâyeleri” paneli, Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş’ın katılımıyla gerçekleşen panelde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAM) Müdür Vekili Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, Ekobigsol Organik Solucan Gübresi Üreticisi Emel Torun ve Cheesy Dream Pasta’nın sahibi Nurten Acar konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlikte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulları hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan ÇTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomiye katkı sunan kadınların oranı %22. Kadın girişimcilerimiz genellikle yeme-içme sektörü, hazır giyim, gıda, turizm, sigortacılık, sağlık ve temizlik sektöründe faaliyet gösteriyor. Çanakkale’deki sektörlerin gelişmesiyle kadınlarımızın istihdam oranı artacak, bu artışla beraber işveren ve çalışan kadının sektörde temsil oranı artacak. Kadının toplumdaki rollerinin kalıplaşmış olması, eğitimlerin yetersizliği, kadının iş kurma aşamasında aile ve toplum tarafından destek görmemesi gibi sebepler, girişimcilik kültürünün kadınlar arasında yayılmasına engel oluyor. Başarının, çalışmanın hiçbir zaman cinsiyeti olmamalıdır. Bu anlamda TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadının ekonomik, sosyal, politik ve kültürel anlamda yok sayılmadığı bir toplum içinde yaşayabilmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekle mükellefiz.”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAM) Müdür Vekili Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ise konuşmasında KAM’ın çalışmalarından bahsederek, “Kadınlar bir toplumun içerindeyse o toplum üretkendir. Cesareti, hayalleri, umudu ve gayretiyle tüm kadınlar toplumun sarsılmaz direğidir. Bu bağlamda kadını ve çalışan kadının varlığını yok sayan toplumlar ise üretkenlik noktasında zayıflayacak ve eksik kalacaktır. Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların ekonomik faaliyetlere katılımının artması ülke ekonomisinin kalkınmasını etkilemektedir. Bugün kadınlar toplumsal eşitlik bağlamında mücadelesine devam ediyorken zekâsını ve yeteneğini, cesareti ve ümidiyle birleştirmektedir. Gerçekleştirdikleri girişimler kadınlara ışık olmaktadır.” dedi. Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, panelde anlatılacak girişimci kadın hikâyelerinin doğacak yeni hikâyelere ilham olmasını temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından Ekobigsol Organik Solucan Gübresi Üreticisi Emel Torun ve Cheesy Dream Pasta’nın sahibi Nurten Acar, başarıya uzanan girişimcilik hikâyelerini katılımcılarla paylaştı.

Panel, teşekkür belgesi takdimi ve günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Bu içerik 03.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 339 kez okundu.