TRAKYA ÜNİVERSİTESİNİN GENÇ DİŞ HEKİMLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda fakülteye başlayan öğrenciler için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenledi. Törende diş hekimi adayları, saflığın ve temizliğin sembolü olan beyaz önlüklerini giydi.

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin, geleneksel olarak 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü’nde gerçekleştirdiği “Beyaz Önlük Giyme Töreni”nde öğrenciler, mesleklerinin sembolü beyaz önlüklerini giydiler. Evlatlarını mesleğe ilk adımlarında yalnız bırakmayan ailelerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çilingir, Doç. Dr. Burhan Can Çanakçi, Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Alparslan Bülbül, öğretim üyeleri, Edirne Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Esen Aydoğdu ve Nevzat Tabak ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan törende öğrenci arkadaşları adına bir konuşma yapan Ceren Karapire, uzun ve bir o kadar da heyecanlı bir sürecin ardından bugün büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan ailelere teşekkür etti.

Yedincisini düzenledikleri Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin uzun yıllar devam etme temennisi ile konuşmasına başlayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çilingir, 12 yıllık uzun bir eğitim maratonunun ardından beyaz önlüklerini giyecek öğrencilere hitaben “Zor bir süreci geride bıraktınız ama daha zor bir süreç sizi bekliyor. Zira Diş Hekimliği kazanması olduğu kadar okuması da zor bir bölüm. Bugün giyeceğiniz beyaz önlükleriniz size maddi ve manevi büyük kazanımlar sağlayacak bir bilezik. Hocalarınızdan maksimum derecede faydalanın, onların bilgi ve tecrübelerinden istifade edin. Önünüzde beş yıl var. Çok uzun bir süre gibi gözüküyor ama çabuk geçiyor. Bu 5 yıl içinde bilgi dağarcığınızı artırmak adına durmadan çalışın.” dedi.

Başarılarından dolayı öğrenci ve ailelerini tebrik ederek konuşmasına başlayan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, öğrencilerin beyaz önlüğü giydiklerinde mesleğin saygınlığını ve sorumluluğunu hissetmeye başlayacaklarını ifade ederek “Beyaz önlük aslında hekimin sürekli olarak kendini geliştirme, modern tıp uygulamalarını takip etme, kendini yenileme sorumluluğudur. Hastaya şifa vermenin, mesleğine, meslektaşına, hasta haklarına, insan haklarına, toplumsal değerlere saygının güvencesidir.” dedi.

Öğrencilere meslek sahibi olmak için dâhil oldukları eğitim sürecini sadece okulu bitirmek ve diploma almak olarak görmemeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “Bu süreci mezuniyetten sonraki hayatınıza en donanımlı şekilde başlama fırsatı olarak değerlendirin. Mesleki gelişiminiz yanında girişimcilik, araştırmacılık, sosyal yönünüzü ve iletişim yeteneklerinizi geliştirmek için çaba gösterin. Araştırma projelerine, sosyal sorumluluk projelerine, öğrenci topluluklarının aktivitelerine katılın. Üniversitenizin, hocalarınızın sizlere sunduğu imkânların farkında olun ve bunlardan yararlanın.” ifadelerini kullandı.

Bir hastayı iyileştirdiklerinde, acısını dindirdiklerinde, dertlere derman olduklarında hasta ile beraber aynı mutluluğu yaşayacaklarını söyleyen Prof. Hatipoğlu sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı: “İşte o zaman mesleğinizin kutsal bir meslek olduğunu idrak edeceksiniz. Bu mesleği yaparken giydiğiniz beyaz önlükler yalnızca fiziki temizliği değil aynı zamanda saflığı ve vicdani temizliği de temsil eder. Beyaz önlükleriniz, çalışırken elbette ki kirlenecektir. Önemli olan beyaz önlüğünüzün temsil ettiği manevi değerlerin temiz kalmasıdır.”

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve protokol tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Törende ayrıca geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan ve vefatından önce 63 yıllık bir cihazı Trakya Üniversitesine bağışlayan Diş Hekimi ve Şehir Tarihçisi Tekin Sayınbaş adına oğlu Uzm. Dr. Önder Sayınbaş’a Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çilingir tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bu içerik 30.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 778 kez okundu.