TRAKYA ÜNİVERSİTESİNE TRAKTÖR BAĞIŞI

Bünyesinde 120’den fazla Trakya Üniversitesi mezununun çalıştığı Çerkezköy’de faaliyet gösteren Hattat Traktör Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Trakya Üniversitesine traktör bağışı yapıldı.

1973 yılından bu yana otomotiv ve iş makineleri sanayisi alanında faaliyet gösteren Hattat Grubu’nun bir kuruluşu olan Hattat Traktör, Trakya Üniversitesine traktör bağışında bulundu. Rektörlük binası önünde gerçekleşen C-3065 model traktörün bağış törenine Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile HEMA ENDÜSTRİ A.Ş. Havacılık Proje Koordinatörü Ali Aktaş, HATTAT Traktör İletişim Müdürü Fatih Büyükyahşi, ve İnsan Kaynakları Yöneticisi İlker Selvi katıldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, gerçekleşen bağıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bağışın katkısında emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Tabakoğlu, nitelikli insan gücü yetiştirme misyonuyla eğitim verdiklerini ifade ederek, “Trakya Üniversitesi olarak amacımız öğrencilerimizin daha okullarından mezun olmadan mesleki bilgi ve becerilerini iyileştirmek ve iş yaşamına katılarak deneyim ve tecrübe sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda Türkiye’de ilk uygulayıcılarından olduğumuz 3+1 İş Yeri Eğitimi, 7+1 İşletmede Mesleki Eğitim kapsamında öğrencilerimizi sanayi sektörün de yetişmiş iş gücü ile buluşturuyoruz. Ülkemizin istihdam hareketine büyük katkı sağlayan bu sistem ile bugüne kadar öğrencilerimiz %50’den fazlasının mesleki eğitim gördükleri yerlerde iş yaşamlarını sürdürdüklerini görmek bizler için mutluluk verici oluyor.” dedi.

Uzun Yıllara Dayanan İş Birliği

Trakya Üniversitesinin Hattat Holding Grup Şirketleri ile bu kapsamda ve farklı projelerde uzun yıllardır yakın iş birliği içinde bulunduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“HATTAT Holding’in üniversitemiz için önemli ve anlamlı bir yeri var. Uzun yıllardan beri HATTAT Holding bünyesinde teknik konularda işbirliği yapmaktayız. Eğitime ve gelişime verdiğiniz değeri yakından biliyoruz. Bugün 110 civarında lisans mezunu ve 10’a yakın lisansüstü mezunumuz HATTAT Holding’in şirketlerinde pek çok kademede görev yapıyor. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz içerisinde başarılı olanları insan kaynaklarınızın ihtiyacı olan bölümler için şirketlerinize yönlendiriyoruz. Yine Trakya Üniversitesi olarak HATTAT Holding bünyesinde çalışan mühendislerinizin Yönetmelikler çerçevesinde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini tamamlamalarına destek oluyor, mühendislerinize şirketinize gelerek teknik eğitimler veriyoruz. Ar-Ge bölümünüzde bazı projeler konusunda da ortak çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmaların meyvelerini kabul edilme sürecinde olan ve başvurusu yapılan patentlerden görmekteyiz. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında şirketiniz ve Trakya Üniversitesi bütün laboratuvar ve test kabiliyetlerini birbiri ile paylaşmakta, teknolojik ekipmanlarını ortak kullanıma sunmaktadır. Bundan sonra da ilişkilerimizi ve iş birliğimizi daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Bu süreçte bizlere destek olan Hattat Traktör Genel Müdürü Tunç Doğan Bey’e şükranlarımızı sunarız.”

Teslim töreninin ardından Trakya Üniversitesine hibe edilen traktörün ilk sürüşünü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdi. Traktör, Trakya Üniversitesinin tarım ve ziraat alanındaki proje ve faaliyetlerinde kullanılacak.


Bu içerik 04.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 908 kez okundu.