TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN SOKAK HAYVANLARININ İÇİNİ ISITAN PROJE

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, sokak hayvanlarının içini ısıtacak bir proje için bir araya geldi. Minik mimarlar hayallerini yansıttı, genç mimarlar tasarlayıp üretti.

Sokak hayvanlarına zorlu kış şartlarında güvenli ve sıcak bir yuva kazandırmak için harekete geçen Mimarlık Fakültesi ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, atık malzemelerle sokak kedisi ve köpeklerine ev, kuşlara ise yuva hazırladı.

“Küçük Mimarlardan Genç Mimarlara: Sokak Hayvanları İçin Barınak Tasarım ve Üretimi” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından yapılan barınak çizimleri, Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından tasarlandı.

Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin desteğiyle sokak hayvanlarına barınacak sıcak yuva ve barınak yapan minik öğrenciler, bu süreçte hem eğlendiler hem de öğrendiler. Küçük mimarlarca çizilen ve genç mimarlar tarafından tasarlanan ürünler, Mimarlık Fakültesi’nde sergilendi.

Sokak hayvanlarının barınması ve korunması konusunda hayata geçirilen projeye ilişkin bilgiler veren Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Ertan Varlı, projenin Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (TÜBAP) kapsamında sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirildiğini ifade ederek “Bu projede Cumhuriyet İlkokulunun birbirinden yetenekli küçük mimarları, sokak hayvanları için hayal ettikleri barınakları resmettiler. Gönüllü öğrencilerimizden oluşan genç mimarlarımız ise bu çizimlerden yola çıkarak barınakların tasarımlarını gerçekleştirdiler. Üretim aşamasında ise projenin yalnızca sokak hayvanları için değil çevre için de bir farkındalık olması amacıyla atık malzemeler kullandık.” dedi.

Hem sokak hayvanlarının barınması hem de çevre kirliliğinin önlenmesi adına önemli bir projeye imza atıldığını söyleyen Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Özgüven de, öğrenciler ile birlikte keyifli ve eğlenceli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Sergiyi ziyaret eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, projeyi sokak hayvanlarının içinde bulundukları koşullara dikkat çekmek ve barınma ihtiyaçlarına yönelik farkındalık oluşturmak adına anlamlı bulduğunu söyledi. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür de eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Buradaki öğrencilerin gözlerindeki ışık ve mutluluk, yapılan işin kıymetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Minik ve genç öğrencilerimizin büyük kalplerine dokunan bir proje olduğunu görüyoruz. Çevreyi koruma ve doğaya saygı anlamında da örnek bir proje olmuş. Sevgili miniklerimizi ve gençlerimizi tebrik ediyor, emeği geçen hocalarıma da teşekkür ediyorum.” dedi.

Cumhuriyet İlkokulu’ndan 11 öğrencinin katıldığı ve Mimarlık Fakültesi’nden 60 yakın öğrenci ile öğretim elemanının destek olduğu proje kapsamında oluşturulan barınakların bir kısmı, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi içinde yer alan Patili Bahçe’ye yerleştirilecek.

Küçük Mimarlardan Genç Mimarlara Sosyal Sorumluluk Projesi için hazırlanan video gösterimine https://youtu.be/gShX9a0R618 adresinden ulaşabilirsiniz. 

Bu içerik 25.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 333 kez okundu.