TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN PROF. DR. SERVET ALTAY’IN YER ALDIĞI ÇALIŞMA LANCET’TE YAYIMLANDI

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay’ın, uluslararası bilim insanları ile gerçekleştirdiği çalışma, dünyanın en prestijli tıp dergilerinden Lancet’te yayımlandı.

Trakya Üniversitesi akademisyenlerinin başarılı çalışmaları, uluslararası alanda ilgi görmeye devam ediyor. Cambridge Üniversitesinin öncülüğünde dünya çapında risk faktör analizi üzerine çalışma yürüten “Emerging Risk Factor Collobaration” çalışma grubu içerisinde literatüre önemli katkılar sunan ve uluslararası bilim insanları ile birlikte yaptığı çalışmalar, dünyanın önde gelen bilim dergilerinde yayımlanan Prof. Dr. Servet Altay’ın yer aldığı yeni bir araştırma, 44.5 impact faktörü ile kendi alanında 145 dergi içinde birinci sırada yer alan dünyanın alanındaki en prestijli dergisi Lancet Diabetology and Endocrinology’de yayımlandı.

Yazar komitesinde ülkemizden sadece Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay’ın yer aldığı “Life Expectancy Associated with Different Ages at Diagnosis of Type 2 Diabetes in High-income Countries: 23 Million Person-Years of Observation (Yüksek Gelirli Ülkelerde Tip 2 Diyabet Tanısı Konulduğunda Farklı Yaşlarla İlişkili Yaşam Beklentisi: 23 Milyon Kişi-Yıllık Gözlem) isimli çalışmada, diyabet hastalığına erken yakalanan bireylerin sağlıklı insanlara göre yaşam süresinin her 10 yıllık periyotlarda 3-4 yıl azaldığı tespit edildi.

1.5 milyondan fazla insan ile gerçekleştirilen çalışma, Türk bilim camiasının uluslararası alanda temsil ve tanınmasına da katkıda bulundu.

Bu içerik 16.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 293 kez okundu.