TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN LİSE ÖĞRENCİLERİNE GİTAR ATÖLYESİ

Trakya Üniversitesi ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Gitar Atölyesi” etkinliği düzenlendi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Edirne Çocuk Akademisi kapsamında, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalın’dan Dr. Öğr. Üyesi Cansel Şenoğlu Özdemir tarafından, “Gitar Atölyesi” gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri Ayşe Kuzu, Yusuf Tütüncü, Berk Özkılıç ve Cenk Burak Aksoy’un da katkılarıyla, Edirne 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen atölyeye çok sayıda öğrenci katıldı.

Atölye çalışmasında öğrencilere gitar hakkında bilgiler aktarılarak, çalma becerisine ilişkin teknikler ve egzersiz gibi konulara yer verildi. Farklı gitar çeşitleriyle tanışan öğrenciler, sonrasında atölyede gitar çalmayı deneyimledi. Ayrıca gitar eğitimi ile ilgili öğrencilerin merak ettiği sorular cevaplanırken, etkinliğe öğrencilerin gösterdiği ilgi yoğun oldu.

Bu içerik 25.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 272 kez okundu.