TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen unvanının verildiği 24 Kasım’da Öğretmenler Günü’ne özel bir etkinlik düzenledi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmen Günü etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Resim İş-Eğitim Ana Bilim Dalı tarafından hazırlanan “Öğretim Elemanları Sergisi” ile başlayan etkinlik; açılış konuşmaları, öğretmen temalı şiirlerin öğrenciler tarafından seslendirilmesi, seminerler ve plaket takdimi ile devam etti. Eğitim Fakültesinin kuruluşunun 30. yılı anısına fidan dikimi ve tatlı ikramı ile etkinlik sona erdi.

Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Maden, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Enver Erdinç Dinçsoy, Uzunköprü MYO Müdürü İsmail Kılıç, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ile akademik ve idari çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinin, fakülte olarak yapılanmasının 30. yıl dönümünün de kutlandığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerin konseri ile başladı.

Trakya Üniversitesinin 40., Eğitim Fakültesinin 30. yıl dönümünde böylesi bir etkinlikte bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Dekan Prof. Dr. Sevinç Maden “Öğretmenler Günü, tüm dünyada farklı tarihlerde olsa da kutlanıyor. Fakat bizde daha özel anlamlar barındırıyor. Çünkü bugün ‘Öğretmenler! Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen unvanın verildiği gün. Bu söz öğretmenlere ve öğretmenleri yetiştiren eğitim fakültelerine önemli bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluğun bilinci ve 24 Kasım’ın tarihî misyonu ile geleceğe ışık olacak öğretmenler yetiştiriyoruz.” dedi.

Edirne’nin Türk tarihî açısından önemli bir yer olduğunu, 1361’de fetihle beraber burada kurulan 56 eğitim kurumunun devamı olduklarını söyleyen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Fatih Sultan Mehmed, burada doğdu; burada yetişti. Başkent Edirne, Balkanları ve İstanbul’u fethetti. Parlak günlerin ardından sonra iki yüzyılda acılar da yaşadı, dört işgal gördü. Sonuncusu 28 ay sürdü. 25 Kasım bu son işgalin bittiği, bu mukaddes topraklarda Türk bayrağının yeniden dalgalandığı gündür. Atatürk’ün, Edirne’nin vatan topraklarına katılması üzerine Trakya ve Edirne’mizde şanlı hilâlin tekrar dalgalanacağını müjdeleyen telgrafını bu noktada oldukça anlamlı buluyorum.” dedi.

Beş bin yıllık kadim Türk milletinin bu zorlu günlerin ardından Anadolu Ergenekon’u ile yeniden yükselişe geçtiğini söyleyen Rektör Tabakoğlu “Bu yükselişi, öğretmenlerimizin yetiştireceği gençler sürdürecek. İyi ve ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, evrensel bilgi ve becerilerle donanmış bireyler yetiştireceksiniz. İnşallah sizlerin yetiştirdiği öğrenciler de bu halkayı devam ettirecek. Öğretmen yetiştiren öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlikte plaket takdimine geçildi. Eğitim Fakültesinde 30. yılını tamamlayan Öğr. Gör. Zübeyde Omurtay ve Şef Süreyya Puletin ile bu yıl emekliye ayrılan Dr. Öğr. Üyesi Lütfiye Cengizhan ve Öğr. Gör. Şerife Bilgi’ye plaket takdim edildi.

Öğrencilerden Gökçe Beşer ve Hasan Enes Göksu’nun seslendirdiği Köy Öğretmenleri ve Öğretmen şiirlerinin ardından Eğitim Fakültesi 1992 yılı mezunu Emine Tekin’in “30 yıldır Öğretmenim” ve Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Tarkum’un “Türkiye’de Müzik Eğitim Kurumları ve Bu Kurumlarda Verilen Eğitimin Değerlendirilmesi” isimli söyleşiler gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Binası önünde gerçekleşen fidan dikim töreni ve tatlı ikramı ile etkinlik son buldu.


Bu içerik 01.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 860 kez okundu.