TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen unvanının verildiği 24 Kasım’da Öğretmenler Günü’ne özel bir etkinlik düzenledi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmen Günü etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Uzunköprü MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Kılıç, Eğitim Fakültesi Dekan V. Dr. Öğr. Üyesi Erhan Vatansever, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası Fuayesi’nde Resim İş Anabilim Dalı öğretim elemanları ve emekli öğretim elemanları tarafından hazırlanan “Öğretmenler Günü Sergisi”nin açılışının ardından etkinlik konferans salonunda gerçekleştirilen açılış konuşmaları, plaket takdimi, veciz sözlerle öğretmen gösterisi, öğretmen temalı şiirlerin öğrenciler tarafından seslendirilmesi ve söyleşi ile devam etti.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin konseri ile başladı.

24 Kasım tarihinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen ünvanın verildiği tarih olduğunu ve 1981 yılından itibaren 24 Kasım tarihinin öğretmenler günü olarak kutladığını ifade eden Dekan Prof. Dr. Sevinç Maden “Eğitim toplumların ilerlemesi ve gelişmesi için temel bir taşıyıcıdır. Öğretmenler ise genç nesilleri yetiştirerek ülkenin geleceğine katkıda bulunan önemli kişilerdir. Öğretmenler bilgiyi aktaran, değerleri aşılayan ve genç zihinleri şekillendiren kişilerdir. Dolasıyla Öğretmenler Günü öğretmenlere olan minnettarlığımızı ve saygımızı ifade etmenin yanı sıra eğitim ne kadar önemli olduğunu hatırlamamız için de bir fırsattır. Öğretmenler geleceği inşa eden, bilgi paylaşan, topluma güven veren kişilerdir. Atatürk’ün de dediği gibi ilimle irfanla donanmış bir nesil her türlü zorluğun üstesinden gelebilir ve milletini yüksek medeniyet seviyelerine taşıyabilir.” diyerek tüm öğretmenlerin Öğretmen Günü’nü kutlayarak, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında “Öğretmenlik hepimizin olduğu gibi benim için de çok özel. Ben de bir öğretmen lisesi mezunuyum. Bugün geçmişe baktığımda öğretmenlerimi minnetle anıyorum. İlkokul müdürümüz parasız yatılı okul sınavlarına hazırlarken hiçbir karşılık beklemeden hafta sonları bizleri çalıştırırdı. Öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Hasta olduğumuzda bizimle ilgilenir, gelir başımıza ıslak mendil koyarlar, iyileşmemiz için bize yardım ederler. Karnımız aç kaldığında gelip bizimle ekmeğini paylaşırlar. Üşüdüğümüzde bize montunu verirler. Bu nedenle öğretmenlerimiz çok kıymetli. Onlar bizim ailemizden biridir.” dedi.

Eğitim Fakültesinin çok değerli olduğunu belirten Aydoğdu, “Trakya Üniversitesi olarak kalite çalışmalarına büyük değer veriyoruz. Yaptığımız kalite çalışmalarının yüzde 50’sini Eğitim Fakültesi tarafından yapılan eğitim ve öğretim kapsıyor. O yüzden tekrardan hocalarıma teşekkür ediyorum. Günümüze dijitalleşme nedeniyle eğitim sürekli kabuk değiştiriyor. Bu da bizlerin öğretme yöntemlerimizi değiştirmemiz gerektiğini gösteriyor.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlikte Eğitim Fakültesinden emekli olan akademik ve idari personele plaket takdimine geçildi. Eğitim Fakültesinde 2023 yılında emekli olan Dr. Öğr. Üyesi Birol Yiğit ile Esen Ünlübay, Sevda Birincibubar ve Çiğdem Kanpakoğlu’na plaketleri takdim edildi.

Etkinlik, “Öğretmen Kimdir?” adlı kısa filmin izlenmesi ve PDR Topluluğu tarafından hazırlanan “Veciz Sözlerle Öğretmen Gösterisi” ile PDR 4. Sınıf öğrenci Özge Arslan’ın “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” şiiri ile devam etti. Öğretmenler Günü etkinliği Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yar Ali Mete tarafından gerçekleştirilen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Öğretmenlik Mesleği” adlı konuşması ile sona erdi.

Bu içerik 29.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 457 kez okundu.