TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE “LENFÖDEM REHABİLİTASYONU” KONULU TOPLANTI VE KURS DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı tarafından “Lenfödem Rehabilitasyonu” konulu toplantı ve eğitim semineri gerçekleştirildi.

Türkiye Lenfödem Derneği Başkanı Prof. Dr. Pınar Borman ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Lenfödem Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Derya Demirbağ Kabayel’in konuşmacı ve eğitici olduğu etkinlik, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, etkinlik açılışında yaptığı konuşmada lenfödemin çok boyutlu bir hastalık olduğunu belirterek, tanı ve tedavi sürecinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hekimlerinin birincil rol aldığını ifade etti. Trakya Üniversitesinin, Ülkemizde lenfödem rehabilitasyonu hizmeti veren az sayıda merkezden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akata, her çarşamba düzenli olarak yapılan lenfödem polikliniği ile lenfödem hastalarının takip ve tedavisinin yürütüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Akata ayrıca, Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen bu eğitimin, klinikler arası iş birliğini artırarak, hastaların doğru tanı ve etkin tedavilere ulaşması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan ödem ve lenfödem sorununun nedenleri ile tedavisinin enine boyuna tartışıldığı etkinlikte, uygulamalı eğitimler de gerçekleştirildi. Lenf sistemine yönelik spesifik egzersizler, lenfödem masajı, cilt bakımı, korunma amaçlı bandajlama yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

Etkinliğe Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Taştekin, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Derya Demirbağ Karayel, Prof. Dr. Murat Birtane, Doç. Dr. Filiz Tuna ve Dr. Öğr. Üyesi Hande Özdemir ile Tıp Fakültesi öğretim elemanları, fizyoterapistler, hemşireler ve fizik tedavi teknikerleri katıldı.

Bu içerik 24.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 394 kez okundu.