TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE KIRMIZI VE ÇİNİ BULUŞTU

Trakya Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle hayata geçirilen “Kırmızı Çini Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Sergi, 21 Kasım’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Trakya Üniversitesi, kültürel miras ve sanatı buluşturan bir etkinliğe imza attı. Trakya Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) ve Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu iş birliği ile düzenlenen “Kırmızı Çini Sergisi” Sultan II. Bayezid Külliyesi Sergi Salonu’nda açıldı. Küratörlüğünü FSMVÜ’den Dr. Öğr. Üyesi Latife Aktan Özel’in, proje yürütücülüğü Trakya Üniversitesinden Öğr. Gör. Nergis Çanak’ın ve koordinatörlüğünü Hediye Kızılay Karadeniz’in üstlendiği sergide toplamda 45 sanatçının, medeniyetimizin iki süsü kırmızı ve çiniyi birleştirdiği eserleri yer alıyor.

“Kırmızı Çini Sergisi”nin Sultan II. Bayezid Külliyesi Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılışına Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, iki üniversitenin akademisyenleri ile eser sahipleri ve sanatseverler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan proje yürütücüsü Öğr. Gör. Nergis Çanak, hayata geçirmekten büyük keyif aldıkları bir sergi ile iki üniversitenin öğrenci ve mezunlarını bir araya getirdiklerini belirtti.

Uzun uğraşlar ve büyük çabalar sonunda iki üniversitenin destekleri ile sergiyi gerçekleştirdiklerini dile getiren Küratör Dr. Öğr. Üyesi Latife Aktan Özel, sanatseverlere bir görsel şölen sunduklarını söyledi.

Sergi sayesinde 45 yeni insan tanıdığını ve bundan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Koordinatör Hediye Kızılay Karadeniz “Nice sergilerde buluşmak üzere…” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal, Trakya Üniversitesinin stratejik bir plan çerçevesinde yeniden kent kültürüne kazandırdığı Edirne Kırmızısı projesi kapsamında FSMVÜ iş birliğinde bir sergi ile çini sanatının ve kırmızının görsel etkisini sanatseverlere sunmak istediklerini ifade etti.

Edirne ve Trakya Üniversitesinin tarihinde önemli bir yer tutan çini ve kırmızıyı bir araya getiren bir sergide bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, serginin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Katılımcılara sertifikalarının verilmesinin ardından katılımcılar tarafından eserlerin incelenmesi ile açılışı gerçekleştirilen sergi, 21 Kasım 2022 tarihine kadar Sultan II. Bayezid Külliyesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Bu içerik 22.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 407 kez okundu.