TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE İYİLİK DOLU BULUŞMA: 8. ULUSAL LEYLA’DAN SONRA EĞİTİM KAMPI

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu tarafından düzenlenen 8. Ulusal Leyla’dan Sonra Eğitim Kampı, Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.

2014 yılında onkoloji servisi ziyaretlerinde tanıştıkları minik Leyla'nın dileğini gerçekleştirmek amacıyla yola çıkan üç tıp öğrencisinin başlattığı “Leyla’dan Sonra Projesi” bu yıl sekizinci eğitim kampıyla çocuklara umut olmaya devam ediyor.

Etkinliğe Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencen Akın, Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Genel Sekreter İlyas İpek, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Alkin Çolak, Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Celal Karlıkaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu Başkanı Stajyer Doktor Melis Özçilingir, uzun bir hazırlık ve emeğin ardından bugün bu programı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu kamp ile sadece Tıp Fakültemizde değil, aynı zamanda Edirne’miz ve ülkemizdeki birçok çocuğa ulaşmaya çalıştıklarını, tüm dünya çocuklarını daha iyi koşullarda yaşayabilmesi adına farkındalık kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Leyla’dan Sonra Projesi Ulusal Yönetim Kurulu Başkanı İntörn Doktor Ayşe Elitaş, bu proje ile sadece çocukların hayatına dokunmadıklarını, projenin aynı zamanda hekimlik mesleğine insani bir bakış kattığını ve hasta hekim ilişkisine de bambaşka bir vizyon kazandırdığını ifade ederek, projenin nasıl başlayıp bu günlere geldiğini anlattı.

Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ konuşmasında, bu projenin 11 yıl önce üç tıp öğrencisinin minik kalpler sessiz kalmasın, hastalık süreçleri yalnız yaşanmasın, dilekleri gerçek olsun diye attığı çığlığın, bugün 69 tıp fakültesinde, 14 bin gönüllü öğrenci, 20 bin gönüllü bağışçı ile büyük bir hareket haline geldiğini ve bu sayede 10 bin çocuğun hayallerinin gerçekleştiği ve yalnız kalmadığını belirterek, bu önemli projeye katkı sunan herkese teşekkür etti. Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu’nun Bangladeş’te su kuyusu açmaktan kışın ayaklarım üşümesin projesine kadar birçok sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdiği, derslerinin yanı sıra bir sevgi seli oluşturmak için var güçleriyle çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Hatipler, “Hepimize iyiliği miras bırakan Leyla evladımızın anısını yaşatan programımız, bir eğitim programı olmanın çok ötesinde iyiliğin, bilimin ve iş birliğinin en güzel şekilde harmanlandığı bir umut ışığıdır.” sözleri ile başladığı konuşmasında, bu programın temelinde iyiliğin yattığını, bizim medeniyetimizin de bir sevgi ve iyilik medeniyeti olduğunu vurguladı. Bugün günlerden iyilik, bugün günlerden isâr kültürü, bugün günlerden başkası için kendinden vazgeçme günü olduğunu vurgulayan Hatipler, bu iyilik hareketine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın ise konuşmasında, Leyla’dan Sonra Projesi’nin kendisini çok heyecanlandırdığı ve bu projeyi duyduktan sonra gençlere, geleceğe dair umudunun ve inancının bir kez daha artığını söyledi. Bu projenin, iyiliğin paylaştıkça nasıl büyüğünü, bir çocuğun ruhuna dokunmakla beraber annelere nasıl umut olunduğunu gösterdiğini ifade den Akın, salonda bulunan herkesin iyilik için bugün bir araya geldiklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından sahne alan Mustafa Necati İlkokulu Ritim Grubu’nun renkli gösterisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Açılış programından sonra Op.Dr. Ali Özgür Karataş tarafından verilen “Yüz Güldüren Ameliyatlar” söyleşisi ile birinci oturum başladı. Etkinlik, iki gün boyunca çeşitli oturumlar ile devam edecek.

Bu içerik 10.05.2025 tarihinde yayınlandı ve toplam 146 kez okundu.