TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE ÇİKOLATACILIK VE PASTACILIK EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Arda Meslek Yüksekokulu ve Keşan Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde Çikolatacılık ve Pastacılık Eğitimi gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programından Öğr. Gör. Çağla Yumuk Mercan ve Keşan Halk Eğitim Merkezinden Ayberk Ogün Aday tarafından Arda Meslek Yüksekokulu mutfaklarında gerçekleştirilen Çikolatacılık ve Pastacılık Eğitimi’ne İpsala Kadın Kooperatifleri, Enez Kadın Kooperatifleri ve Sarıcali Köy Kooperatiflerinde üretim yapan kadınlar katıldı.

Üç gün süren eğitimlerde Öğr. Gör. Burak İşçimen; satış alanı açarken yapılması gerekenler ve temel hatalar, çikolata işletmelerinde ekipmanlar, ekipmanlarda dijitalleşme, pazarlama üretici ve tüketici odaklı olma, Swot analizi ve markalaşma, Öğr. Gör. Çağla Yumuk Mercan; çikolata çeşitleri, çikolata temperleme, polikarbon kalıp seçimi ve kullanım püf noktaları, meyveli ganajlar ile dolgu çikolata ve hazırlanması, Ayberk Ogün Aday; çikolataların sunumu, saklanması, çikolata ile çalışırken yapılan hatalar, ganaj yapımı, pasta yapım teknikleri, süslenmesi ve sunumu konularında eğitim verdi.

Katılımcılara eğitimin son günü Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu ve eğitmenler Öğr. Gör. Burak İşçimen, Öğr. Gör. Çağla Yumuk Mercan ile Ayberk Ogün Aday tarafından düzenlenen törenlere sertifikaları verildi.

Bu içerik 26.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 493 kez okundu.