TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE AFET FARKINDALIK VE YANGIN EĞİTİMİ

Trakya Üniversitesinde akademik, idari personel ile öğrencilere yönelik “Afet Farkındalık” eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimin ardından deprem anı tatbikatı, bina tahliye tatbikatı ve yangın uygulaması yapıldı.

Trakya Üniversitesinde 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında “Afet Farkındalık Eğitimi” düzenlendi. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, Trakya Üniversitesi bünyesinde görevli akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Eğitimde afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anındaki doğru davranış şekilleri ve afet sonrası yapılması gerekenler anlatıldı. Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik gerçekleşen eğitimde ayrıca afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, yaşam çevrelerindeki risklerden de bahsedildi.

Afete hazırlık ve önlem alma konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlenen eğitimler sonrası, deprem ve tahliye tatbikatı ile afet anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimlerde afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için, bu anlamda alınacak tedbirlerin önemine vurgu yapıldı.

Bina tahliyesinin ardından tüm katılımcılar güvenli alan olarak belirlenen acil durum toplanma alanında bir araya geldi. Yapılan durum değerlendirmesinin ardından eğitim sona erdi.


Bu içerik 17.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 295 kez okundu.