TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, YÖKAK’IN AKREDİTE ETTİĞİ 30 ÜNİVERSİTE ARASINDA YER ALDI

Trakya Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversiteden biri oldu.

Trakya Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında akreditasyon almaya hak kazandı. Trakya Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı, idari hizmet ve kalite güvencesi gibi faaliyetleri, YÖKAK tarafından tescil edildi. Yükseköğretim Kalite Kurulunca belirlenen faaliyet alanlarında başarıya ulaşan Trakya Üniversitesi, 2022 yılı Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversite arasında yer aldı.

Bağımsız değerlendirme takımları tarafından kurumların iç değerlendirme raporları temel alınarak, saha ziyaretleri ve yürütülen değerlendirme programı sonrasında Trakya Üniversitesi, YÖKAK tarafından 2 yıllığına akredite edildi.

Kurumsal Akreditasyonun Avantajları

YÖKAK’tan Kurumsal Akreditasyon alan bir yükseköğretim kurumu, temel faaliyet alanlarında kamuoyuna vadettiği hedeflere ulaşmayı güvence altına almak için ilgili mekanizmaları oluşturup çalıştırıyor ve iyileştiriyor. İç ve dış paydaş katılımı önemseniyor. Öğrenci geri bildirimleri özellikle dikkate alınıyor ve karar alma süreçlerine yansıtılıyor. Öğretim programları bilgi çağının gerekleri, değişen öğrenci özellikleri ve öğrenci merkezli öğrenme anlayışı temelinde sistemli biçimde güncelleniyor. Öğrenme kaynakları ve öğretim üyesi yeterliklerinin sürekli biçimde geliştirilmesi için çalışılıyor. Kurumun araştırma yetkinlikleri geliştiriliyor ve toplumsal katkı faaliyetleri sistematik biçimde ele alınıyor.

Trakya Üniversitesinin Tanınırlığına ve Tercih Edilmesine Katkı Sağlayacak

Trakya Üniversitesi, elde edilen başarılı sonuçla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda da YÖKAK tarafından kurumsal akreditasyon verilen yükseköğretim kurumları arasında yer alacak. Üniversitemize YÖKAK tarafından kurumsal akreditasyon verildiği bilgisi YKS Kılavuzu’nda paylaşılacak.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, göreve geldikleri andan itibaren başlattıkları ve büyük bir kararlılıkla yürüttükleri kalite ve akreditasyon çalışmalarının ulaştığı sonuçtan memnuniyet duyduklarını belirterek “Öncelikle üniversitemizin YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı’na dâhil olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Büyük bir emek, gayret ve azimle çalışarak bugünlere geldik. Trakya Üniversitesi olarak bu belgeyi almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Daha önce 35 birimimiz akredite olmuştu, şimdi de üniversitemiz akreditasyon aldı. 40 yılı geride bırakan, Türkiye’nin en köklü ve kaliteli Üniversitelerinden biri olan Trakya Üniversitesi, aldığı kurumsal akreditasyon belgesiyle kalitesini bir kez daha tescillemiş oldu. Daha iyiye ulaşmak için aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Kalite ve mükemmellik yolculuğunu daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesi olarak amaçlarının öğrencilere, çalışanlara, paydaşlara, şehir ve bölge halkına verilen hizmetlerin kalitesinin sürdürülebilir hale gelmesi olduğunu ifade eden Rektör Tabakoğlu, “Kalite yolculuğumuzu öğrencilerimize, paydaşlarımıza, ülkemize ve milletimize daha iyi hizmet etmenin bir yolu olarak görüyoruz. Bu sürecin devamlılığını sağlamak ve standartlarımızı her geçen gün geliştirmek sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Kalite, sürekli ve düzenli iyileşme ve gelişmeyi gerektiren bir süreç. Bunun farkında olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu sürece büyük destek veren Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Metin Aydoğdu başta olmak üzere Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüze, kalite komisyonu üyelerimize, dekanlarımıza, müdürlerimize, akademik ve idari personelimiz ile tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu içerik 10.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 856 kez okundu.