TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE MİLLİ SARAYLAR BAŞKANLIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Trakya Üniversitesi ve Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı arasında bir protokol imzalandı.

Trakya Üniversitesi ve Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı arasında iş birliğini geliştirecek bir protokol imzalandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Ayhan Gayhan tarafından imzalanan protokolle Edirne Sarayı’nın ihya süreçlerinde iki kurum arasında iş birliğinin artırılması hedefleniyor.

Edirne Sarayı’nın gündeme getirilmesi için yapmış olduğu çalışmalardan ötürü Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür eden Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Ayhan Gayhan, imzalanan protokolle iş birliğinin güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

Edirne Sarayı’nın şehrin en önemli değerlerinden biri olduğunu ve Milli Saraylar Başkanlığı tarafından beş yıllık süreç içerisinde ihya edileceğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Milli Saraylar Başkanlığının beş yıllık planında ilk sıraya Edirne Sarayı’nı almasından ve ihyası adına adımlar atmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şehrimizi bugünkü konumundan ve değerinden çok daha ileriye taşıyacak bu çalışmanın hayata geçmesi en büyük hayalimiz. Bu süreçte ve devamında Milli Saraylar Başkanlığımızla yakın çalışmalarımız ve iş birliğimiz gün geçtikçe artacak. Bu adımların bir yansıması olan protokolümüzü bu noktada oldukça önemsiyorum.” diyerek Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız ve Başkan Yardımcısı Ayhan Gayhan’a teşekkür etti.

Protokol imza töreninde Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ve Milli Saraylar Arşiv ve Belgeleme Şube Müdürü Mesut Toygar da yer aldı.


Bu içerik 17.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 485 kez okundu.