TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UNESCO KÜRSÜSÜNDEN “DEPREM SONRASI ÇOCUKLARIN PSİKOSOSYAL DURUMU” EĞİTİMİ

Trakya Üniversitesi UNESCO Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsü E-Eğitim platformu, “Deprem Sonrası Çocuklarımızın Psikososyal Durumları” eğitim içeriği ile erişime açıldı…

Trakya Üniversitesi bünyesinde kurulan ve kendi çalışma alanında dünyada üçüncü, Türkiye’de ise ilk ve tek olma özelliği taşıyan UNESCO Kaliteli Eğitim ve Dijital Dönüşüm Kürsüsü, faaliyetlerine devam ediyor. Pandemi ve afet gibi olağanüstü durumlar için e-eğitim platformunun oluşturulduğu kürsüde “Deprem Sonrası Çocuklarımızın Psikososyal Durumları” başlıklı eğitim içeriği, kullanıcıların erişimine açıldı. 

Konuya ilişkin bilgiler paylaşan Trakya Üniversitesi UNESCO Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erdem Demiröz, “UNESCO Kürsüsü kapsamında hayata geçirilen e-öğrenme platformu, farklı eğitim içerikleri ile erişime açık kalacaktır. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar için katılım belgeleri düzenlenecek. E-Eğitim platformu için hazırlanan kullanım kılavuzunu haber ekinden indirebilirsiniz. Yeni eğitim içerikleri erişime açıldıkça, kullanıcılar sistem üzerinde kayıtlı e-posta adresleri üzerinden bilgilendirilecektir.” dedi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Akşin Yavuz’un “Aileler Deprem Sonrası Süreçte Çocuklara ve Öğretmenlere Nasıl Destek Olabilir?” başlıklı sunumu ile yer aldığı eğitim içeriği, deprem sonrası çocuk ve gençlerin ruh sağlığını korumak ve destek olmak için eğitimciler ile ebeveyn bireylere aydınlatıcı bilgi ve öneriler sunuyor. 

Platforma; Hacettepe Üniversitesinden Öğr. Gör. Sibel Özkızıklı “İşlem Öncesi Dönemde Çocuklara Doğa Olayları Nasıl Anlatılır?”, Uludağ Üniversitesinden Doç. Dr. Nalan Kuru “Deprem Sonrasında Çocukların Duygu Düzenlemelerini Desteklemek İçin Öğretmenlere Yönelik Duygu Koçluğu Uygulamaları”, Pamukkale Üniversitesinden Doç. Dr. Emel Tok “Olumsuz Duygularla Baş Etmede Yaratıcı Düşünme Etkinlikleri”, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Elif Yılmaz “Öğretmenler Kendi Psikolojik Sağlamlıklarını Nasıl Koruyabilir?” ve Emotional Coaching Türkiye Enstitüsünden Nihal Kesen “Çocukların Duygularını Anlamaya ve İfade Etmeye Yönelik Sınıfta Uygulanabilecek Mindfulness Etkinlikleri” başlıklı sunumları ile katkı sundu. 

Duygu Dostu Eğitim Derneği ve Emotional Coaching Türkiye Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Nalan Kuru moderatörlüğünde alanında uzman isimlerin katkıları ile gerçekleştirilen “Duygu Koçluğu: Deprem Sonrası Çocukların Psikososyal Durumları” başlıklı webinar içeriklerinden üretilen mikro e-eğitim içeriklerine ücretsiz olarak https://unichair.trakya.edu.tr/ adresindeki e-learning platform bağlantısı üzerinden erişim sağlanabilir.

Bu içerik 15.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 167 kez okundu.