TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UNESCO EĞİTİMDE KALİTE VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM KÜRSÜSÜ EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİNE KATILDI

Trakya Üniversitesi UNESCO Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erdem Demiröz ile Dış ilişkiler ve Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Emine Demiröz, “2023 Eğitim Teknolojileri Zirvesi”ne katıldı.

Türkiye’de eğitim ve teknoloji dünyasının paydaşlarını bir araya getiren Eğitim Teknolojileri Zirvesi, "Yeni Gerçeklik" teması ile İstanbul’da gerçekleşti. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen zirve, başta akademisyenler ve öğretmenler olmak üzere ulusal ve uluslararası çok sayıda eğitim ve teknoloji dünyasından paydaşı bir araya getirdi.

Bilim ve teknoloji alanında Türkçe ve İngilizce dillerinde 50'yi aşkın oturum, ilgili firmaların stantları, eğitim atölyelerinin yer aldığı etkinliğin açılış konuşmalarını Eğitim Teknolojileri Zirvesi Koordinatörü Dr. Işıl Boy Ergül, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney ve girişimci Esat Uğurlu gerçekleştirdi.

Sürdürülebilir inovasyon, kuantum öğrenme, dijital dünyada liderlik, hibrit öğrenme, e-öğrenme, ters-yüz edilmiş sınıflar, dijital vatandaşlık ve yeni nesil öğrenme ortamları gibi birçok farklı konunun tartışıldığı etkinlikte eğiticilerin eğitimi ile yakın gelecekte eğitimin ve özellikle de yükseköğretimin geleceği ile ilgili önemli konulara değinildi.

Trakya Üniversitesi UNESCO Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erdem Demiröz, etkinlikte eğitim teknolojilerinin yakın gelecekte yükseköğretime etkileri ve UNESCO Kürsüsü’nün özellikle dijital dönüşüm konularında yapacağı çalışmalara ilişkin önemli değerlendirmeler yapıldığını belirterek “Eğitim teknolojileri girişimlerinin ve iş dünyasının güncel ürünlerini değerlendirerek, yükseköğretimde uygulama alanlarına yönelik bilgiler alındı. İzlenimler ve elde edilen bilgiler, haftalık olarak düzenlenen tematik araştırma grupları toplantılarında akademisyen ve paydaşlarımız ile paylaşılarak, yakın gelecekte üniversitemizde hem eğitimde kalite hem de eğitimde dijital dönüşüm odağında neler yapılabileceği konusunda bizler için yol gösterici oldu.” dedi.

Eğitim Teknolojileri Zirvesi Prof.Dr. Mehmet Z.Sungur, M.Serdar Kuzuloğlu, Prof.Dr. Sinan Canan ve Zehra Öney’in yanı sıra alanında uzman isimlerin yer aldığı çeşitli panel ve çalıştaylara ev sahipliği yaptı.


Bu içerik 17.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 262 kez okundu.