TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, TEKNOFEST 2022 KARADENİZ’İ ÖDÜL VE BAŞARILAR İLE KAPATTI

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2022’de Trakya Üniversitesi, elde ettiği başarılar ve kazandığı ödül ile festivale damgasını vurdu.

Trakya Üniversitesi, TEKNOFEST KARADENİZ’de finallere kalma ve bir de ödül alma başarısı gösterdi. Trakya Üniversitesi Simurg Roket Takımı, TEKNOFEST’te ikinci kez finallere katılma ve ilk 10’a girme başarısı gösterirken, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması’na ilk kez katılan Mühendislik Fakültesi Inscode Takımı, Üniversite ve Üzeri Proje Kategorisi finallerinde yarıştı. Eczacılık Fakültesi bünyesinde ilk kez TEKNOFEST’e katılan TEPEGÖZ Takımı ise Biyoteknoloji İnovasyon Alanı’nda ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Teknoloji ve bilim konusunda toplumsal farkındalığın oluşturulması ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağının artırılması hedefiyle bu yıl 5’incisi düzenlenen TEKNOFEST 2022 yarışma finali, 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirildi.

600.000’in üzerinde yarışmacının başvurduğu ve Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ 2022’de Roketten Otonom Sistemlere, Yapay Zekâdan Sualtı Sistemlere 39 farklı kategoride yarışmalar düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) öncülüğünde düzenlenen organizasyonda Trakya Üniversitesi, yarışmalarda gösterdiği başarı ve nitelikli projeleri ile dikkat çekti. Farklı kategorilerde başarı elde eden Trakya Üniversitesi ekipleri, büyük heyecan ve gurur yaşadı.

Trakya Üniversitesi Simurg Roket Takımı, “Gökdoğan” ismini verdikleri roketleriyle 81 takım arasında ilk 10’a girerek, TEKNOFEST 2022 finallerinde yer aldı. 

Bu yıl toplam 455 takımın başvurduğu Roket Yarışması’nda Trakya Üniversitesi Simurg Roket Takımı, ikinci kez finallere kalma başarısı gösterdi. TEKNOFEST 2022 finallerinde “Gökdoğan” ismini verdikleri roketleriyle 81 takım arasında ilk 10’a girme başarısı gösteren Trakya Üniversitesi Simurg Roket Takımı, TEKNOFEST KARADENİZ’de yer aldı. Yarışmada ilk 10’a giren takımların davet aldığı ve stant açtığı TEKNOFEST etkinliğinde, Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Simurg Roket Takımı, “Gökdoğan” isimli roketlerini sergilediler.

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan INSCODE Takımı, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Üniversite ve Üzeri Proje Kategorisi finallerinde yarıştı.

TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında düzenlenen yarışma kategorilerinden biri de 21. yüzyılda dünyanın yeni ve en önemli araştırma alanlarından biri olarak kabul edilen biyoteknoloji oldu. TEKNOFEST 2022 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması kapsamında 3592 başvuru arasından 143 takım ön değerlendirmeden geçerek yarışmaya katılma hakkı elde etti. 143 takım arasından ilk 28’e girme başarısı gösteren mühendislik fakültesi öğrencilerinden oluşan INSCODE Takımı, Trabzon’da düzenlenen Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması finallerinde yarıştı.

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Cemal Eryıldız, Mehmet Kaan Coşar, Şeyma Ezgi İmdat ve Yaşar Taha Daresa, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Taşkın ve Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Alparslan’ın destekleri ile hazırladıkları “Diyabet Hastaları İçin Hayat Kurtaran Kalem” adlı çalışmalarıyla finalde projelerini tanıttı.

Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması 2’incisi Trakya Üniversitesi TEPEGÖZ Takımı

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, TEPEGÖZ adını verdikleri takımla katıldıkları TEKNOFEST 2022 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Üniversite ve Üzeri Proje Kategorisi’nde 2’inci olma başarısı gösterdi.

Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması finallerine katılma hakkı elde eden Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi A. Doğan Ergin ve öğrencisi Eda Çil’den oluşan TEPEGÖZ takımı, finallerde yarışan 28 takım arasında önemli bir başarı göstererek 2’incilik ödülünün sahibi oldu.

Ödülünü T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’den alan TEPEGÖZ Takımı, büyük bir gurur ve heyecan yaşadı.

Trakya Üniversitesi Tepegöz Takımı, yarışmaya “Biyoteknolojik İlaç Yüklü, Uzun Süreli Salım Yapan Kontakt Lenslerin Geliştirilmesi” başlıklı projeleriyle katıldı.

Trakya Üniversitesi Stantlarına Yoğun İlgi

Katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılanan Trakya Üniversitesi stantlarında sunulan projeler, ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesinde rol oynayan önemli isimlerin de beğenisini kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Talha Koç ve ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, stantları ziyaret ederek projeleri inceledi.

Trakya Üniversitesi olarak bizleri gururlandıran akademisyen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Bu içerik 21.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 369 kez okundu.