TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 4. ULUSLARARASI AGBIOL 2022’YE REKOR İLGİ

Trakya Üniversitesi tarafından 40. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 4. Uluslararası AGBIOL 2022 Konferansı yine yoğun bir ilgiyle başladı.

İlki 2018 yılında Trakya Üniversitesi tarafından, 400'ün üzerinde katılımcı ve 800'ün üzerinde bildiri ile düzenlenen AGBIOL konferansına bu yıl rekor düzeyde ilgi gösterildi. Uluslararası konferansa 44 ülkeden 1400’ün üzerinde yazar 555 bildirisiyle katılım sağladı. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde çevrim içi katılımın yanı sıra kontrollü koşullarda normal katılımla gerçekleştirilen konferansta tarım, biyoloji ve yaşam bilimleri alanında önde gelen bilim insanlarının sözlü sunumları ve e-poster sunumları yer aldı.

Toplantı Organizasyon Komitesi Başkanı ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya yaptığı açıklamada "Dünyanın çok farklı ülkelerinden bilim insanlarını ülkemizde ve Edirne’de, tekrar aramızda görmekten ve ağırlamaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Gelen katılımcılar Üniversitemizde bulunmaktan son derece memnunlar. Konferansımızı pandemi nedeniyle hem normal hem de çevrim içi gerçekleştiriyoruz. Alanında uzman isimlerin bir araya geldiği geniş katılımlı konferansımıza katkı sağlayan herkese teşekkür ederim." dedi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Trakya Üniversitesi olarak dünyanın en büyük katılımlı konferanslarından birine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl Trakya Üniversitesinin 40. yılı olması nedeniyle birçok önemli bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaptık. AGBIOL ise bu etkinliklerin en kapsamlılarından birisi oldu. Trakya Üniversitesinin 40. yılına yakışır şekilde rekor düzeyde bir katılım oldu. Dünyanın dört bir yanından alanında uzman isimleri Edirne’de, Trakya Üniversitesinde bir araya getiren bu konferansın düzenlenmesinde emeği geçen başta Prof. Dr. Yalçın Kaya hocam olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.


Bu içerik 01.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 748 kez okundu.