TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU 15 TEMMUZ ÖZEL GÜNDEMİ İLE TOPLANDI

Trakya Üniversitesi Senatosu, Türk milletinin geleceğine kast eden ve milletin azim ve kararlılığıyla akamete uğratılan 15 Temmuz Darbe Girişiminde hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimiz ile gazilerimizi anarken milli birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

Türk milletinin tarihindeki kahramanlık destanlarının son halkasının yaşandığı 15 Temmuz’un altıncı yılında Trakya Üniversitesi, özel bir program düzenledi. 15 Temmuz’un milletimiz kaderindeki dönüm noktalarından biri olduğu vurgusunun yapıldığı programda vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimiz saygı ve minnetle anıldı.

Trakya Üniversitesi Senatosu Özel Gündemle Toplandı

Trakya Üniversitesi Senatosu, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında Balkan Kongre Merkezi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla özel gündemle toplandı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in yanı sıra dekanlar, müdürler ve senatörlerin katılımıyla gerçekleşen Senato’da bir konuşma yapan Rektör Tabakoğlu “Türk milletinin tarihinde önemli anlar, büyük destanlar olmuştur. Bu büyük dönüm noktalarından biri de hepimizin şahit olduğu 15 Temmuz gecesi yaşandı. Türkiye Cumhuriyetinin birikim ve kazanımlarını tüketecek, aydınlık geleceğimizi karanlığa gömecek sıkıntılı bir gündü. Tanklara, silahlara, uçaklara, dış kaynaklı bir teşebbüse, çıplak elleri ama iman dolu göğüsleri ile ‘Dur!’ diyen milletimizin azim ve kararlılığıyla bu karanlık gece aydınlık bir sabaha dönüştü. Milletimiz, karanlık bir gelecekten; vatanımız, parçalanmaktan kurtuldu. Darbeye direnmek, dur demek kolay bir şey değil, her milletin yapabileceği bir şey de değil. Türk milleti büyük bir sınavdan geçti ve büyük bir millet olduğunu bir kez daha dünyaya gösterdi.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Altaytaş “Din ve Millet Şuuru Açısından 15 Temmuz Hadisesi” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında 15 Temmuz’da vatanımızın, milletimizin ve devletimizin bekasına yönelik olarak gerçekleştirilmiş olan saldırıların da kullanılan maşaların da bitmeyeceğine dikkat çeken Altaytaş “Bütün bu tehditlerin panzehri, milletimizin hâkimiyetine dayalı demokratik bir ruh ile birlik ve beraberliğimizi ve tarih şuurumuzu güçlendirmektir. Öyle ki insan bünyesinin sağlığı için bağışıklık sistemi ne ise milli bünyenin sağlamlığı, milletimizin bekası için de birlik-beraberlik ve tarih şuuru odur. Bin yıldır İslâm milletinin mümessili olarak insanlık tarihinin mihverine yerleşen Selçuklu-Osmanlı çizgisinin, son iki yüzyılda hâkimiyetini yitirmesi ve Batı medeniyetinin etkin bir güç olarak tarihin merkezini ele geçirmesi sürecinde sadece vatan toprakları parçalanmamış, milletimizin yüzyıllardır biriktirdiği tarihî hafızası ve şuuru da büyük hasar görmüştür. Türkiye’de yaşayan bizlerin tarih ve şuur buhranı sadece kendimizin değil; Müslümanların, hatta bütün insanlığın tarihsizliğine ve talihsizliğine sebep olma istidadı taşımaktadır.” dedi.

Doç. Dr. Muhammet Altaytaş’ın Din ve Millet Şuuru Açısından 15 Temmuz Hadisesi konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz’a özel olarak hazırlanan videolar izlendi.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından verilen Kahramanlık Türküleri konserinin ardından Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği tarafından hazırlanan “15 Temmuz Destanı Fotoğraf Sergisi” gezildi.

Şehitler Yolu’nda Yürüyüş ve Ömer Halisdemir Çeşmesi’nde Dua

15 Temmuz özel gündemi ile toplanan Trakya Üniversitesi Senatosu’nun ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında senato üyeleri ve Trakya Üniversitesi çalışanları, 15 Temmuz Şehitler Yolu’nda bir saygı yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ömer Halisdemir Çeşmesi’nin önünde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ülkemizi parçalamaya, aydınlık geleceğimizi karatmaya teşebbüs eden bu hain darbe girişiminin milletin feraseti ile başarısızlığa uğratıldığını vurgulayarak “Bugün geleceğe umutla bakabiliyorsak, evlatlarımızı ülkemizin imkânları ile yetiştirebiliyorsak, işlerimize gidip gelebiliyorsak 251 şehidimizin ve gazilerimizin bunda payı büyük. Onların haklarını bir nebze ödeyebilmek ve aziz hatıralarını yaşatabilmek için bu yola, 15 Temmuz Şehitler Yolu adını verdik ve her bir şehidimizi temsilen birer ıhlamur ağacı diktik. Şehitlerimizin komutanı Ömer Halisdemir’in ismini de burada yaptırdığımız çeşmeye verdik. Aziz şehitlerimizin mekânları cennet, ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı.

Program, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Işık’ın duası ile son buldu.


Bu içerik 19.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 732 kez okundu.