Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki uluslararası öğrenciler, Yükseköğretim Kurulunun düzenlediği iftara katıldı. Rektör Tabakoğlu ve öğrenciler, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile bir araya geldi.
Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen iftara YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra YÖK Başkan Vekilleri Prof. Dr. Rahmi Er ve Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu ile YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve uluslararası öğrenciler katıldı.
15 farklı ülkeden toplam 80 öğrencinin katıldığı programda bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar “Ramazanın son günlerinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye son yıllarda uluslararası öğrenciler için güvenli bir eğitim merkezi olmuştur. 204 üniversitemizde sadece kendi vatandaşlarımıza değil dünyanın bütün uluslarına kaliteli eğitim imkânı sunuyor ve uluslararası öğrencilerimiz kendi vatandaşlarımızdan ayrı görmüyoruz. Ülkemizdeki lisans ve lisansüstü eğitimin uluslararası rekabetçi gücü, dünyanın birçok ülkesinden üniversitelerimize öğrencilerimizin gelmesine imkân vermektedir. YÖK olarak mevcut uluslararası öğrenci sayılarını daha üst noktalara çıkarmak için rekabet gücümüzü artırmak ve farklı milletlerden öğrencilere evrensel insanlık değerleri ile bilim ve teknolojinin gerektirdiği yüksek düzeyde bilgi beceriyi kazandırmak adına gayret içerisinde olmayı sürdüreceğiz.” diyerek iftara gelen tüm üniversite rektörlerine, çalışanlarına ve öğrencilerine teşekkür etti.
Hep birlikte duaların edildiği ve iftarların açıldığı gecede uluslararası öğrencilerle bir araya gelen Başkan Özvar, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki öğrencilerle sohbet etti. Trakya Üniversitesinin Balkanların yanı sıra farklı coğrafyalardan öğrencilere ev sahipliği yapmasından büyük gurur duydukları ifade eden Özvar, uluslararası öğrenciler vizyonu ve projelerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve yönetimini tebrik etti.
Trakya Üniversitesinin tüm dünyadan öğrencileri Türk yükseköğretiminin kalitesi ile tanıştırmak adına çalışmalarını YÖK ile birlikte sürdürdüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi olarak 79 farklı ülkeden 5180 uluslararası öğrenciye eğitim veriyoruz. Bu öğrencilerimizin büyük kısmı Balkanlardan. Biz coğrafi, kültürel ve tarihi yakınlıklarımız sebebiyle Balkanlar konusunda uzman olduğumuz kadar farklı coğrafya ve ülkelerden öğrencileri de ağırlamaktan, onlara kaliteli eğitim vermekten ve ülkelerine yetişmiş bireyler olarak uğurlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin ve YÖK’ün yükseköğretim vizyonuna uygun olarak çalışma ve projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.
İftar, fotoğraf çekimleri ile sona erdi.