TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, NEM 2022 KONFERANSI’NA KATILDI

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) organizasyonunda, Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “II. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı NEM 2022”ye katıldı.

Doğa Bilimleri, mühendislik ve malzeme teknolojileri konularında son gelişmelerin konuşulduğu konferansın açılışına Kırklareli Valisi Birol Ekici, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı Yeğin, ulusal ve uluslararası birçok bilim insanı ve davetli konuşmacı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Konferans Başkanı Doç. Dr. Burhan Coşkun, konferansın mühendislik ve doğa bilimleri başta olmak üzere birçok alandan bilim insanı ve araştırmacıyı bir araya getirerek bilgi ve tecrübe paylaşımı sağladığını ifade etti.

Trakya Üniversiteler Birliğinin 10. yılı münasebetiyle üye üniversitelerin iş birliği ile geniş kapsamlı bir programla disiplinler arası birçok önemli konuda yüksek bir bilimsel standardı ortaya koyan konferansa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, dönem başkanlıkları süresince birlik çatısı altında 44 ortak etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konferansla ilgili bilgiler aktaran Rektör Şengörür, konferansın bu yıl 7 ülke, 21 üniversite ve 5 şirketten toplam 120 katılımcıya ev sahipliği yaptığını belirterek 80'i sözlü, 13'ü poster olmak üzere toplamda 93 bildirinin kabul edildiği bilgisini paylaştı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin gerçekleştirdiği konuşmada, NEM 2022 Konferansı’nda üç gün boyunca robotik ve mekatronikten yeni enerji malzemelerine, nükleer fizikten yapay zekâya kadar birçok teknolojik yeniliğin değerli akademisyenler ve araştırmacılar tarafından ele alınacağını ve konferans sonucunda çıkacak bilgilerin bilim dünyasına önemli katkılar sunacağını kaydetti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur ise geleceğe dönük mühendislik malzemelerinin üretilmesinin ve geliştirilmesinin teknoloji, AR-GE ve bilim çalışmalarıyla mümkün olduğuna değinerek düzenlenen konferansın, sanayinin bilim ve üniversiteler ile olan ilişkisinde kritik bir öneme sahip olduğuna dikkati çekti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konferansının multidisipliner ve özel bir toplantı olduğunu söyleyerek NEM 2022 Konferansı’ndan çıkacak bildirilerin faydalı ve hayırlı olması dileğinde bulundu. TÜB’ün adeta tek bir üniversite gibi hareket edebildiğini, bu özelliği ile Türkiye’nin en güçlü üniversite birliği olduğunu vurgulayan Rektör Tabakoğlu “Trakya’nın en büyük işvereni, en büyük iş gücü olan üniversiteler, bölgede bir yıldız gibi parlıyorlar. Ürettikleri bilimsel değer ve yetiştirdikleri insan gücünün yanı sıra üniversitelerin AR-GE, inovasyon ve teknolojik ilerlemede sanayinin ve üreticinin yolunu da aydınlattığını düşünüyorum. NEM 2022’nin de bu amaca hizmet edeceğini düşünerek toplantının organizasyonunda emeği geçen başta TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Kırklareli Valisi Birol Ekici olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca toplantımıza katılarak bizleri onurlandıran TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici de yaptığı konuşmada üniversite-şehir iş birliği hakkında açıklamalarda bulunarak NEM 2022’nin Kırklareli’nde düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vali Ekici, teşrifleriyle konferans programını onurlandıran TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin rektörlerine, organizasyon komitesine, davetli konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.

Onursal başkanlıklarını TÜB üye üniversite rektörlerinin üstlendiği konferansın davetli konuşmacısı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Trakya Üniversiteler Birliği tarafından gerçekleştirilen etkinliğe davet edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Birlikte İş Yapmaya Neden İhtiyacımız Var? Geleceğimiz Açısından Sürdürülebilir ve Akıllı Bir Gelecek İçin Bakış Noktamız, Bilim ve Teknoloji Temelli Çözümler” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Açılış oturumu Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Güneş’in “Recent Advances In Perovskite Solar Cells” konulu sunumunun ardından teşekkür belgesi ve plaket takdimi ile tamamlandı.


Bu içerik 26.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 435 kez okundu.