TRAKYA ÜNİVERSİTESİ RADYOSU RADYO GÜNEBAKAN YOLUNA DOLUDİZGİN DEVAM EDİYOR

Bir hayalken gerçeğe dönüşen ve Ağustos 2020’den bu yana “söze dayalı” programcılık anlayışı ile kısa sürede ciddi bir dinleyici kitlesine ulaşan Trakya Üniversitesi Radyosu Radyo Günebakan, devam eden ve yeni başlayan programları ile yoluna doludizgin devam ediyor.

Yayın hayatına başladığı iki yıllık süre içerisinde birbirinden güzel şarkıların yanı sıra özgün içerikli programları ile 106.2 Mhz frekansından bölgeye, PowerApp ve Spotify ile tüm dünyaya Trakya Üniversitesinin sesini duyuran Radyo Günebakan, yaz aylarında da programlarına devam ediyor. Trakya Üniversitesinin tüm çalışan ve öğrencilerinin program yapabileceği Radyo Günebakan’da devam eden 12 sürekli programın yanı sıra yeni içerikler ve özgün programlar da yayın hayatlarına başlıyor.

Farklı Konu ve İçeriklerde 12 Program Radyo Günebakan’da…

Keyifli içeriğinin yanı sıra Radyo Günebakan’ın ilk sürekli programı olması özelliğiyle özel bir yeri olan ve “Dünya her şeyden önce sizlerle bir radyonun iki ucunda karşılaşabileceğimiz kadar güzel bir yer” sloganıyla başlayan Arş. Gör. Dr. Oğuzhan Durgan’ın hazırlayıp sunduğu Bisiklet Tamircisi; her perşembe saat 21.00’de, kendi ifadesiyle kırık düşleri onarmaya, hayaller kurmaya ve peşinden gitmeye, diller döndüğünce, şarkılar elverdikçe devam ediyor.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Baynazoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Mehmet Emin Baynazoğlu ile Etkili İletişim” programı her çarşamba 12.00’de, günlük yaşantımızda karşılaştığımız iletişim sorunları ve bunlara dair çözüm yolları üzerine özel konu ve konukları ile bir araya geliyor.

Mimarlık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Bülent Ayberk tarafından sunulan “Mavi Kuram” insanın denize yönelik bilgi, duygu ve deneyimini yansıttığı sanat yapıtlarının ve kültürel etkinlikleri derleyerek her cumartesi saat 11.00’de izleyicilerin ilgisine sunuyor. Ulusal ve uluslararası basın ve kültür kuruluşlarında yer alan haberleri ve gelişmeleri yayınlayan https://denizcitoplum.com kültür sitesinde yer verilen haberleri yorumlayan program, denizi odağına alan insan etkinliklerinin; görsel sanatlardan sahne sanatlarına, edebiyattan mimariye kadar geniş bir alanda ara kesiti arayarak Türk toplumda denizcilik kültürüyle ilgili olarak bir gündem oluşturmayı amaçlıyor.

Betül Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu, “Z kuşağı bizden ebeveynlik olarak neler bekliyor?” sorusuna cevap arandığı Z Kuşağında Ebeveyn Olmak programı, perşembe günleri saat 14.00’te Radyo Günebakan’da anne ve babalara rehber niteliğinde bilgiler veriyor.

Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işık Görker'in hazırladığı “Çocuk Genç Psikiyatri” her salı saat 14.00’te çocuklar ve ebeveynler için bilgilendirici ve eğitici bir diğer program olarak dinleyicileri ile buluşuyor. Dr. Öğr Üyesi Başar Hatırnaz’ın sunuculuğunu üstlendiği programda Dr. Öğr. Üyesi Hasan Cem Aykutlu ve Dr. Öğr. Üyesi Leyla Bozatlı, Işık Görker’e eşlik ederek çocuk ve gençlerin sağlıklı bir ruhsal gelişimi için dikkat edilmesi gereken önemli konulara ve zihinsel ve ruhsal sorunların yanı sıra doğru ebeveyn olmanın yollarını da dinleyicilerine aktarıyor.

Pandemi ile önemini daha iyi anladığımız halk sağlığı, Radyo Günebakan’da ele alınıyor. Berru Öztürk tarafından hazırlanan “Doktorunuz Radyoda” programında toplumsal sağlık anlayışımıza yönelik önemli bilgiler pazartesi günleri saat 10.00’da dinleyicilerle buluşuyor.

Radyo Günebakan’da farklı konularda programların yanı sıra farklı müzik türlerine de yer veriliyor. Genel Yayın Yönetmeni Başar Hatırnaz’ın hazırladığı “Jazz Saati” programı ile salı günleri 23.00’te jazzın seçkin parçaları müzikseverle buluşuyor.

Müziğin tınılarının müzikseverlerle buluştuğu bir diğer program da “Günebakan Melodiler”… Taner Güneş’in gitarıyla ve sesiyle can verdiği, poptan türkülere kadar geniş bir yelpazedeki şarkılar her perşembe 17.00’de müzikseverleri bekliyor.

Ünlü müzikolog ve ödüllü radyo programcısı Ersin Antep de Radyo Günebakan’da… Klasik müziğin önemli isimlerinin konuşulduğu ve zamanı aşan eserlerin çalındığı “Klasik Zaman İçinde” programı, her çarşamba saat 22.00’de klasik müziği sevenleri bekliyor.

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan çevreye karşı bilinç ve farkındalık oluşturmak adına “Havadan Sudan Sohbetler” programı Radyo Günebakan’da her salı 11.00’de dinleyicilerle buluşuyor. Trakya Üniversitesi Çevre Sorunları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Belgin Elipek’in hazırladığı programda konuk akademisyenlerle çevresel konularda ve güncel alışkanlıkların çevreyi korumada nasıl doğru yönlendirilebileceği hakkında sohbetler gerçekleştiriliyor.

Trakya Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından hazırlanan “Bağımsız Hayat” programı her çarşamba saat 17.00’de Radyo Günebakan’da dinleyicilerle buluşuyor. Sunuculuğunu Komisyon Üyesi ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Donat Bacıoğlu’nun üstlendiği programda alanında uzman davetli konuklar ile madde ve teknoloji bağımlılığı konularında önleme hizmetleri ve tedavi yöntemleri hakkında farkındalık sağlanması amaçlanıyor. 

Balkanların nabzı Trakya Üniversitesi Radyosu Radyo Günebakan’da tutuluyor. Balkan Araştırma Enstitüsü ile Kurumsal İletişim Biriminin hazırladığı ve Merve İstil’in sunduğu “Balkan Raporu” programı ile bölgedeki politik, kültürel, sanatsal son gelişmeler, Balkan ülkelerinin en büyük yayın organlarından derlenen haberler, her cuma saat 17.00’de bölgedeki gelişmeleri takip etmek isteyenler için güncel bilgiler içeriyor.

Tüm bu programların yanı sıra Radyo Günebakan’da özel gün ve haftalar içinde programlar düzenleniyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda mikrofon tamamen çocuklarda olurken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusu Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası’nın özel konseri ile Radyo Günebakan’dan tüm yurda yayıldı. Ayrıca üniversite tercih döneminde adayları doğru bilgilendirmek ve Trakya Üniversitesini tanıtmak amacıyla Öğr. Gör Nur Yılmaz Ercin ve Öğr. Gör. Rüya Delice tarafından hazırlanan “Geleceğe Köprü” programı da Radyo Günebakan’da öğrenciler ve aileleri ile buluştu.

Yine Ramazan ayı boyunca Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi akademisyenlerinin hazırladığı “Ramazan Ayı Özel Programı” ile 11 Ayın Sultanı’nın manevi iklimine uygun konular konuşuldu.

Yeni Programlar Merhaba Demeye Hazırlanıyor

Trakya Üniversitesi Radyosu Radyo Günebakan’da düzenli olarak yayınlanan programlara yenileri eklenmeye devam ediyor. 

Kurumsal İletişim Birimi’nin hazırladığı ve her ay okuyucuları ile buluşan Trakya Kampüs gazetesinde öne çıkan haberlerin yer aldığı “Bu Ay Kampüs’te Ne Var?” isimli program kısa süre içerisinde Radyo Günebakan’da dinleyicileri ile buluşacak. Programda Trakya Üniversitesinde gerçekleşen haberlerin yanı sıra her ay farklı içeriklerle hazırlanan “Özel Haberler” de dinleyiciler ile buluşacak.

Başta Balkanlar olmak üzere dünyanın dört bir yanında 5500’ü aşkın uluslararası öğrenciye eğitim veren Trakya Üniversitesinde mikrofon öğrencilerde olacak. Fırat Güngör’ün hazırlayıp sunacağı “Ali Veli Maria” isimli programda dünyanın farklı noktalarından gelen uluslararası öğrenciler, ülkelerinin kültür, sanat gibi başlıca öğelerini tanıtırken ülkemizde ve Trakya Üniversitesindeki deneyimlerini de paylaşacak.

Yine Fırat Güngör’ün sunacağı ve Öğr. Gör. Orkun Akman’ın hazırlayacağı “Yol ve Müzik” programı da Ekim ayında Radyo Günebakan dinleyicileri ile buluşacak. Aynı zamanda modern zaman gezgini olan Orkun Akman, içlerinde Edirne Kırmızısı’nı da keşfettiği yolculuklarını, yolu ve müziği bir araya getirecek eşsiz bir programa imza atacak.

Elif Geveli tarafından hazırlanan ve kendi deyişiyle “Geride bıraktığı yıllara rağmen tüm görkemleri ile hayatımızda olan klasik otomobiller ve üretildikleri yıllardaki unutulmaz şarkıları yeniden anımsatabilmeyi” amaçlayan “Otomobil ve Müzik” programı Eylül ayında Radyo Günebakan’da nostalji sevenlerle buluşacak.

Radyo olur da spor olmaz mı? Ömer Balcı tarafından hazırlanan “Haftalık Futbol” ile Türkiye Süper Ligi ve Avrupa futboluna kadar geniş bir yelpazede haftanın panoraması verilecek.

Prof. Dr. Erdem Uçar’ın “Bilişim Teknolojileri”, Dr. Öğr. Üyesi Başar Hatırnaz’ın “Sipariş Listesi”, Tıp Fakültesinin “Assistation”, Dr. Öğr. Üyesi Koral İlhan’ın “Dijital Oyun” programları da yakında Radyo Günebakan dinleyicileri ile buluşacak.

Birim yöneticilerinin okullarının tanıtımları, Üniversitedeki tüm etkinliklerin duyuruları ve etkinliklerin canlı yayınları ile SKS Daire Başkanlığı tarafından başlatılan Kitap Bağış projesi başta olmak üzere tüm sosyal sorumluluk projeleri yine Radyo Günebakan’da dinleyicileri ile buluşuyor.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in katılımıyla ilk canlı yayınını gerçekleştiren Radyo Günebakan’da canlı yayınlar önümüzdeki dönemde tüm hızıyla devam edecek.

Genel Yayın Yönetmenliği Dr. Öğr. Üyesi Başar Hatırnaz’ın, teknik yapımcılığını Faruk Özen’in üstlendiği ve eğlenceli içeriklerin yanı sıra öğretici ve bilgilendirici programların eşsiz şarkılarla harmanlandığı Trakya Üniversitesi Radyo Günebakan’ı FM bandı 106.2 Mhz üzerinden, http://radyogunebakancanli.trakya.edu.tr/ adresinden, PowerApp uygulamasından ve programların tekrarlarını Spotify’dan dinleyebilirsiniz.

Bu içerik 30.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 600 kez okundu.