TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. SEDA DONAT BACIOĞLU’NDAN PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ

Trakya Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu tarafından, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarda görevli meslek elemanlarına yönelik psikososyal destek eğitimi gerçekleştirildi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda, “Psikososyal Destek Yaklaşımları” konulu hizmet içi eğitim programı düzenlendi. Trakya Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe öğretmen, sosyolog, sosyal çalışmacı, sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve psikolojik danışman olarak görev yapan personel katıldı.

Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu, psikososyal destek hizmetini yürütecek olan personelin mesleki bilgi ve becerilerinin yanı sıra empati, şefkat, öz farkındalık, bilinmezlikle kalabilme, duygu yansıtma, duygularını düzenleyebilme ve iyi bir dinleyici olma gibi niteliklere sahip olması gerektiğini söyledi.

Afetzedelere yönelik psikososyal destek hizmetlerinin uygulanması ve sunulmasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bir sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu ““Bu müdahalelerin amaçları, hayatta kalanların güvenliğini ve fiziksel ve duygusal rahatlığını artırmak, duygusal olarak bunalmış ve çevreye uyum sağlamakta güçlük çekenleri dengelemek, acil ve uzun vadeli kaygılar hakkında bilgi toplamak, destek ve mevcut hizmetler ile ilgili bilgi sunmak, pratik destek sağlamak, sosyal ağlarla bağlantılar kurmaktır.” dedi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş da depremden etkilenen vatandaş ve ailelerin durumlarıyla yakından ilgilendiklerini ve destek olmaya devam ettiklerini belirterek, Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu’na, eğitim programına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.


Bu içerik 17.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 507 kez okundu.