TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ UNESCO UNITWIN/UNICHAIR “ADİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN BİLGİNİN DÖNÜŞÜMÜ KONFERANSI”NA KATILDI

Trakya Üniversitesi UNESCO Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsünden Dr. Öğr. Üyesi Erdem Demiröz ve Öğr. Gör. Dr. Emine Demiröz, Paris’te UNESCO UNITWIN/UNICHAIR’ın 30. kuruluş yıl dönümü için düzenlenen “Adil ve Sürdürülebilir Gelecek için Bilginin Dönüşümü Konferansı”na katıldı.

Trakya Üniversitesi bünyesinde kurulan ve kendi çalışma alanında dünyada üçüncü, Türkiye’de ise ilk ve tek olma özelliği taşıyan UNESCO Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsü faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erdem Demiröz ile Uluslararası İlişkiler ve Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Emine Demiröz, UNESCO Kürsülerinin 30. kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla UNESCO Fransa Milli Komitesi organizasyonunda, Paris/UNESCO Genel Merkezi’nde düzenlenen “Adil ve Sürdürülebilir Gelecek için Bilginin Dönüşümü Konferansı”na katıldı.

Konferansta son otuz yılda UNITWIN Ağları ve UNESCO Kürsüleri aracılığı ile elde edilen başarıların değerlendirilmesi ve gelecekteki karmaşık zorluklarla yüzleşmek için gereken disiplinler arası diyalogları ve sektörler arası seferberliği ilerletecek önemli konular üzerinde tartışmalar yapıldı. Konferans, dünyanın 80 farklı ülkesinden 250 UNESCO kürsüsü ve UNITWIN ağını temsil eden 500’den fazla katılımcının yanı sıra UNESCO Ulusal Komisyonları, yükseköğretim kurumları ve diğer ortakları ve uzmanları bir araya getirdi.

Bilgi paylaşımı ağının genelinde ve ötesinde entelektüel iş birliğinin değerinin vurgulandığı konferans, yeni fikirlere, ortaklıklara ve fırsatlara ilham verdi. Konferans, aynı zamanda üyeler arasında ve UNESCO sektör programları ile iş birliğini güçlendirmek için bir ağ oluşturma fırsatı oluşturdu. Bunun yanı sıra tematik kümelenmelere dayalı özel oturumları içeren ve katılımcılar için yeni iş birlikleri başlatmak için çok sayıda fırsat sağladı.

Yükseköğretimin geleceğinin tartışıldığı oturumlarda Trakya Üniversitesinin uluslararası ilişkiler anlamında Balkanlarda üstlendiği misyon, yükseköğretim ve yakın gelecek vizyonu ve olası iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Erdem Demiröz ve Öğr. Gör. Dr. Emine Demiröz, UNESCO Eğitimden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve İtalya Eski Eğitim Bakanı Stefania Giannini ile bir araya gelerek ülkemizde ve Trakya Üniversitesinde eğitim ve akreditasyon çalışmaları konusunda görüşmelerde bulundu. Görüşmede, Trakya Üniversitesi UNESCO Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsünün eğitimde kalite ile paydaşlarla iş birliği konularında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verilerek, kaliteli eğitim ve dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında UNESCO ile iş birliği düşüncesi ve temennileri iletildi.

Trakya Üniversitesi UNESCO Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsü ile iş birliğinin geliştirilmesi konusunu yakından takip edeceğini belirten Stefania Giannini, hayata geçirilen çalışmaları oldukça değerli bulduğunu ifade ederek bu çalışmaların UNESCO’nun sürdürülebilir kalkınma hedeflerine güzel bir örnek olduğunu dile getirdi.

Kürsü Başkanı Erdem Demiröz, ayrıca konferans süresince eş zamanlı devam eden paralel çalışma gruplarında, UNESCO Uluslararası Latin Amerika ve Karayipler Yükseköğretim Enstitüsü (IESALC) Koordinatörü Francesco Pedro moderatörlüğünde düzenlenen “Yükseköğretimin Geleceği” konulu panele, Dış İlişkiler ve Eğitim Koordinatörü Dr. Emine Demiröz ise UNESCO Eğitim ve Yeniliğin Geleceği Birimi Başkanı Sobhi Tawil moderatörlüğünde “Eğitimi Dönüştürecek Bir Araştırma Gündemi” başlıklı çalıştaya katıldı.

Trakya Üniversitesi UNESCO Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsünün çalışmaları, uluslararası iş birlikleri ile global düzeyde devam edecektir.


Bu içerik 01.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 729 kez okundu.