TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ, UNESCO TÜRKİYE MİLLİ KOMİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 6. BÜYÜK BULUŞMASINA KATILDI

Trakya Üniversitesi UNESCO Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erdem Demiröz ile Dış ilişkiler ve Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Emine Demiröz, “UNESCO Türkiye Milli Komitesi (UTMK) Altıncı Büyük Buluşması”na katıldı.

Eğitim, bilim, kültür ve iletişim işleriyle yükümlü kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşları, UNESCO tarafından yürütülen çalışmalar konusunda bilgilendirmek, faaliyetlere katkı ve katılımlarını sağlamak amacıyla kurulan UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’nun, Altıncı Büyük Buluşması gerçekleşti.

Ankara’da gerçekleşen UNESCO Türkiye Milli Komitesi Altıncı Büyük Buluşması’nda, Trakya Üniversitesi bünyesinde kurulan ve Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan “UNESCO Kaliteli Eğitim ve Dijital Dönüşüm Kürsüsü” de yerini aldı.

Altıncı Büyük Buluşmaya Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Eğitimde Kalite ve Dijital Dönüşüm Kürsüsü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erdem Demiröz ile Uluslararası İlişkiler ve Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Emine Demiröz’ün yanı sıra UNESCO Türkiye Milli Komitesi Genel Kurul Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, İhtisas Komiteleri Üyeleri, Üniversite UNESCO Kürsü Temsilcileri, akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile UNESCO uzmanları katıldı.

UNESCO Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Önceki Dönem Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Kızılcahamam Belediyesi Başkanı Süleyman Acar, Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Büyükelçi Ayda Ünlü, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar’ın, katılımıyla gerçekleşen açılış oturumunun ardından programda UNESCO 41. Genel Konferans Sonuçları’nın sunulduğu videoya yer verildi.

UNESCO Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’un Millî Komisyon çalışmalarını anlatan sunumu ve Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyesi Prof. Dr. A. Güliz Bilgin Altınöz’ün “Dünya Mirası Sözleşmesinin 50. Yılı” konuşmasıyla devam eden programda daha sonra tematik panellere geçildi.

Program kapsamında “Eğitimde Dönüşümler Paneli”, “Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri ve Doğal Kaynaklar Paneli”, “Sosyal Bilimlerde Dönüşüm Paneli”, “Sürdürülebilir Koruma ve Dijitalleşme Paneli”, “Dijital Dönüşüm Paneli”, “UNESCO Kürsüleri/UNITWIN Ağları İstişare Toplantısı”, “UNESCO’ya Akredite Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı” ve “Öğrenen Şehirler ve Yaratıcı Şehirler Ağı İstişare Toplantıları” başlığıyla gerçekleşen panellerde çözüm odaklı tartışmalara yer verildi.

Toplantı programı, ilk günün ardından ikinci gününde de UNESCO sektörleri kapsamındaki tematik paneller ile devam etti.


Bu içerik 27.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 307 kez okundu.