TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN “MUTLU BAHÇE MUTLU ÇOCUK” PROJESİNE ÖDÜL

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı öğrencilerinin, Öğr. Üyesi Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu ile birlikte hazırladığı “Mutlu Bahçe Mutlu Çocuk” projesi, "Prof. Dr. Tahir Özgü Özel Ödülü"ne layık görüldü.

Çevresine ve bölgesine duyarlı bir üniversite misyonuyla, Edirne’de bulunan Mithatpaşa İlkokulu bahçesine, çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal becerilerini destekleyecek eğitsel oyunlar çizen Trakya Üniversitesi öğrencileri, “Mutlu Bahçe Mutlu Çocuk” ismini verdikleri projeleri ile Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) tarafından ödül almaya hak kazandı.

Yürütücülüğünü, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu’nun yaptığı ve Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (TÜBAP) katkılarıyla hazırlanan sosyal sorumluluk projesi, TOVAK tarafından 2008 yılından bu yana her yıl tek bir projeye verilen "Prof. Dr. Tahir Özgü Özel Ödülü"nün sahibi oldu.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programı öğrencileri Oğuzhan Alataş, İrem Gürsoy, Seval Esatoğlu, Büşra Deniz Özdemir, Berkay Eroğlu, Ece İrem İnam, Ceren Acar, Asrın Akıncıoğlu, Görkem Akduman, Aslı Uykusever, Aleynanur Köse, Funda Çiçek, Ceyda Arslan, Dilara Nur Doğan, Ali Emre Ayaz ve Elif Nur Karabulut, Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

“Mutlu Bahçe, Mutlu Çocuk” sosyal sorumluluk projesi ile “Prof. Dr. Tahir Özgü Özel Toplum Hizmetleri Ödülü”nün sahibi olan başarılı öğrenciler, mutluluklarını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden ile paylaştı. Eğitim Fakültesi Dekanlığını ziyaret eden öğrenciler, Dekan Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden ile bir araya gelerek, TOVAK tarafından verilen ödülü takdim etti.

Türkiye çapında başvurular içinden ilk 5’e girmeye hak kazanan proje ile Edirne-Merkez Mithatpaşa İlkokulunun bahçesine öğretim müfredatına uygun olarak çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal becerilerini destekleyecek eğitsel oyunlar çizildi. Oyunlardan “Kelime Tırtılı” ile öğrencilerin alfabe öğrenimine ve “Bir Uzay Macerası” ile Fen Bilgisi dersinde gezegenleri öğrenmelerine katkı sağlandı. Projede yer alan öğrenciler, okul idaresince belirlenen sınıflardaki öğrencilerle oyunları birlikte oynayarak hem öğrenmelerini hem de eğlenmelerini sağladılar.


Bu içerik 04.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 482 kez okundu.