TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ EFES ANTİK KENTİ KAZILARINDA

Avusturya Arkeoloji Enstitüsü tarafından 1895 yılından beri sürdürülen Efes Kazıları, Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerini ağırladı.

Efes kazı çalışmalarının bir parçasını oluşturan “Keramik Workshop” projesi kapsamında Trakya Üniversitesi’nin 5 öğrencisi, 1 hafta boyunca yoğun bir eğitimden geçti. Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunu ve Avusturya Arkeoloji Enstitüsü uzmanlarından Kadriye Güler ile Seramik Uzmanı Dr. Alice Waldner, öğrencilere kazılarda seramik buluntuların belgelenmesi, sınıflandırılması ve değerlendirmesine yönelik bilimsel kurslar verdi. Eğitimin son gününde ise öğrenciler, teorik bilgilerini tamamlamak üzere Efes antik kentini ziyaret etti. Eğitim gezisinde öğrencilerimize Kadriye Güler ile Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Efes Kazıları 2. Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz rehberlik etti.

Öğrencilerimizin katılım belgelerini Avusturya Bilimler Akademisi, Arkeoloji Enstitüsü ve Efes Kazı Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter adına Trakya Üniversitesi mezunu Kazı Başkan Vekili Filiz Öztürk vererek öğrencilere başarılar diledi.


Bu içerik 12.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 875 kez okundu.