TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SENATOSU İLE KURUMSAL AKREDİTASYON PROGRAMI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Öğrenci Senatosu, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında, Trakya Üniversitesinde yürütülen kalite ve akreditasyon süreçlerine yönelik bilgilendirmenin yanı sıra öğrencilerin görüş ve önerilerine yer verildi.

Türkiye’nin ilk ve en aktif öğrenci senatolarından biri olan Trakya Üniversitesi Öğrenci Senatosu, yeni dönemin ilk toplantısında üniversite yönetimi ile bir araya geldi. Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Trakya Üniversitesinde yürütülmekte olan kalite ve akreditasyon süreçleri ile ilgili bilgiler verilerek, öğrencilerin aktif katılımı ve öğrenci temsilinin sağlanması konuları görüşüldü. Kalite sürecinin yaygınlaşmasının öğrenciler açısından öneminin vurgulandığı toplantıda ayrıca, öğrencilerin görüş, öneri ve talepleri değerlendirildi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türkyılmaz başkanlığında düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Tüküç, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ayşe Gül Kuşlar, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Aydın Dönmez, Trakya Üniversitesi Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sedef Zeyrekli Yaş, Öğrenci Konseyi Başkanı Sertaç Sevinç ve senato üyeleri ile öğrenci temsilcileri katıldı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, öğrencilerin kalite yönetim ve karar süreçlerine etkin katılımlarının önemine dikkat çekerek, yürütülen çalışmaların üniversiteye, akademisyenlere ve öğrencilere önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Kalite Kültürünün Yaygınlaşması Öğrencilerimiz Açısından Önemli

Trakya Üniversitesi olarak önemli bir süreçten geçtiklerini ve bu süreçte katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile tüm paydaşların ve öğrencilerin görüş ve önerilerini önemsediklerini ifade eden Prof. Dr. Murat Türkyılmaz “Paydaşlarımızın desteği ve öğrenci senatosu üyelerimizin, topluluk başkanlarımızın ve öğrenci temsilcilerimizin uyumu sayesinde geleceğe bakışımız her zamankinden daha güçlü. Öğrenci Senatosu’nun üniversitemiz için önemi büyük. Öğrencilerimizin yönetim süreçlerine katılmasını, fikir ve görüşlerini dün olduğu gibi bugün de önemsiyor ve Trakya Üniversitesini birlikte daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Kalite ve akreditasyonda stratejik bir plan dâhilinde çalışmalarını sürdüren üniversitemiz, ailemizin en değerli üyeleri sizlerin katkılarıyla yeni kazanımlar elde ederek emin adımlarla yoluna devam edecektir. Kalite standartlarımızı mümkün mertebe yukarı taşımak hedefiyle çıktığımız yolda tüm öğrencilerimizin gayretlerini takdir ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıda, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı Kapsamında Bilgilendirme Yapıldı

Toplantıda, Trakya Üniversitesi Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Metin Aydoğdu ve Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sedef Zeyrekli Yaş, senato üyelerine üniversitede yürütülen kalite yönetim ve akreditasyon süreçleri ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Tüküç ise YÖKAK tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) çerçevesinde bilgiler paylaşarak, 27-30 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan saha ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda ayrıca, 2021-2022 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Senatosu üyelerine, verimli ve çözüm odaklı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Bu içerik 25.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 600 kez okundu.