TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE DEVİR TESLİM

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde görev değişimi yaşandı. Prof. Dr. Metin Aydoğdu Mühendislik Fakültesi dekanlığı görevini Prof. Dr. Hacı Ali Güleç’e devretti. Devir teslim töreni Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in katılımıyla Rektörlükte gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Hacı Ali Güleç, kendisini bu göreve layık gördüğü için Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Hacı Ali Güleç, Prof. Dr. Metin Aydoğdu’nun dekanlık görevini büyük bir özveri ve gayretle yürüttüğünü belirterek emekleri için teşekkür etti ve teslim aldığı bayrağı daha ileriye taşımak için elinden geleni yapacağını dile getirdi.

Mühendislik Fakültesinde dekanlık görevinde bulunduğu süreçte fakültede görev yapan tüm akademik ve idari personelin görev bilinci ile çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Metin Aydoğdu, tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek kurumsal çalışmaların ilerleyerek devam edeceğine inandığını aktardı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Prof. Dr. Metin Aydoğdu Hocamız rektör yardımcılığı görevini sürdürüyor. Hep yanımızda olacak ve kendisinin engin tecrübelerinden faydalanmaya devam edeceğiz. Değerli Hocamıza çalışmalarından ötürü çok teşekkür ediyoruz. Prof. Dr. Hacı Ali Güleç’in de bayrağı daha ileri taşıyarak Mühendislik Fakültesinin başarılı çalışmalarını devam ettireceğine yürekten inanıyorum ve kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Hacı Ali Güleç Kimdir?

Dr. Hacı Ali Güleç, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalından 2009 yılında doktora derecesini almıştır. 2003-2005 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde ve 2005-2010 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2010 yılında Yardımcı Doçent statüsünde atanmış olduğu Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde 2014 yılında doçent unvanı almıştır. 2019 yılı Kasım ayından bu yana Üniversitemizde Profesör olarak araştırma ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 2016-2021 yılları arasında Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Müdür Yardımcısı olarak; Ekim 2021-Kasım 2023 yılları arasında ise Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 

Dr. Hacı Ali Güleç’in araştırma ilgi alanları gıda üretimlerinde enzimatik süreç tasarımı, gıda üretimi ve gıda artık ve atıklarının değerlendirilmesinde membran ayırım teknolojilerinin kullanımı ve bu teknolojilerin performanslarının arttırılması, gıda endüstrisinde kullanım alanı olan özellikle polimerik malzemelerin üretimi ve karakterizasyonu, yüzey modifikasyonları ve gıda muhafazasında plazma teknolojilerinin kullanımı üzerinedir. Bu kapsamda Dr. Güleç, 1 adet COST (European Cooperation in Science and Technology) katılımlı uluslararası projede yönetim kurulu üyeliği, 3 adet TÜBİTAK, ve 7 adet bilimsel içerikli üniversite projelerinde yürütücülük yapmıştır. 2 adet TÜBİTAK projesinde ise araştırmacı olarak yer almıştır. Dr. Güleç araştırma-geliştirme faaliyetlerinden dolayı 2014 yılında Trakya Üniversitesi Senatosu tarafından genç bilim insanlarına verilen “bilimsel özendirme ödülü”ne layık görülmüştür. Dr. Güleç ayrıca Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi komisyon üyesi ve Trakya Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak bilimsel proje faaliyetlerine idari destekte bulunmaktadır. Dr. Güleç’in ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde 30 adet bilimsel makalesi ve bu makalelere aldığı 929 adet atıfı (Google Scholar 2023 Kasım ayı verilerine göre) mevcuttur. Bilime bakış mottosu “okumak ve sorgulamak”; hayata bakış mottosu ise “gerçeği gizlememek ve adil olmak” tır.

Bu içerik 24.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 1231 kez okundu.