TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KIRCAALİLİ 350 ÖĞRENCİYE TANITILDI

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığındaki Trakya Üniversitesi heyeti Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde çeşitli temaslarda bulunarak, 350 lise öğrencisi ile bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Kamil Kolabaş’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Kırcaali’de gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından Kırcaali Belediyesi Kültür Evi’nde lise öğrencilerine Trakya Üniversitesinin tanıttı. Tanıtım etkinliğine Kırcaali Valisi Nikola Çanev ve Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün de katıldı.

Etkinliğinde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdiği bir sunumla Trakya Üniversitesini tanıttı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ise Tıp Fakültesi ve hastanesi hakkında bir sunum gerçekleştirirken, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli de Uluslararası öğrencilerin Trakya Üniversitesine nasıl başvuruda bulunacakları ve başvuru süreçleri hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin yüzünü Balkanlara dönen bir üniversite olduğunu ve buradan her yıl binlerce öğrencinin Trakya Üniversitesinde eğitim almak için geldiğini vurgulayarak “Trakya Üniversitesi 82 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencisiyle adete bir dünya üniversitesi. Köklü ama yenilikçi bir üniversite olan Trakya Üniversitesinde alanında uzman akademisyenlerden alacağınız eğitim ile donanımlı bireyler olarak yetişeceğinize ve şehrinize değerli katkılar sunacağınıza inanıyorum. Ayrıca Edirne gibi öğrenci dostu bir şehirde okumak da ayrılacaktır. Her yıl Türkiye genelinde uluslararası öğrencilere yönelik olarak düzenlenen sunduğu imkanlar açısında yaşanılabilecek şehirler anketinde Edirne ilk 5’te yer alıyor. Bu anlamda hem şehrimizin hem de üniversitemizin kapıları sizlere sonuna kadar açık. Hepinizi Trakya Üniversitesi ailesinin bir ferdi olmaya davet ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Erol Mümün gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında “İnsan, hayat yolculuğunda şüphesiz pek çok önemli aşamadan geçer ve bunlardan ilki yükseköğrenim yoluna çıktığı zamandır. Bu nedenle sizlerin aydınlanma ve kariyer gelişiminize kakı sunacak doğru seçimi yapmanız çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Trakya Üniversitesinin sunduğu fırsatları bilmenizin hepinize faydalı olacağına inanıyorum.” diyerek Trakya Üniversitesinin özellikle sağlık alanında olukça yetkin olduğunu vurguladı.

İyi komşuluk ilişkilerine değer verdiklerini ifade eden Vali Nikola Çanev, Kırcaalili öğrencilerin Trakya Üniversitesinin imkanlarından faydalanmaları gerektiğini ve öğrencilerin burada alacakları eğitimle Kırcaali’ye önemli katkılar sunacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

Bu içerik 29.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 286 kez okundu.