Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) faaliyetlerinin daha etkin ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması amacıyla çalışmalarına aralıksız devam eden Trakya Üniversitesi, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları (FSHM) yönetimi ve lisanslama konularında bilinç oluşturmak amacıyla bir dizi etkinliğe imza attı. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Trakya Üniversitesi, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu tarafından organize edilen ve iki güne yayılan etkinlikler, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Balkan Kongre Merkezi’nde başladıktan sonra Keşan Meslek Yüksekokulu’nda devam etti.
Edirne Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Günleri kapsamında, Keşan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kök, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adil Oğuzhan, KÜSİ İl Temsilcisi ve Türk Patent Enstitüsü/Patent Yönlendirme Komitesi Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Barış Kocabıyık, Türkiye ve Avrupa Patent Vekili Doç. Dr. Senem Kayahan, Edirneli sanayiciler, kurum, kuruluş ve STK temsilcileri ile akademisyen ve öğrenciler katıldı. İş dünyasının temsilcileri ve öğrencileri bir araya getiren programda Türkiye ve Avrupa Patent Vekili Doç. Dr. Senem Kayahan, fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kök’ün yaptığı açılış konuşmasının ardından programda, KÜSİ İl Temsilcisi ve Türk Patent Enstitüsü/Patent Yönlendirme Komitesi Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Erdem kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem konuşmasında, Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği kapsamında potansiyelinin üzerinde uygulama yapan illerden bir tanesi olduklarını hatırlatarak, “Fikri Sınai Mülkiyet Hakkı hususu bizim sistemimizin önemli bir parçası. Üniversitede bu faaliyetlere başladığımızda patent sayımız sadece birdi, bugün geldiğimiz noktada 20’nin üzerinde patente sahibiz. Bu konuyu önemsiyoruz. Üniversitelerin patent sayıları, üniversitelerin tercih edilebilirliğine de etki ediyor. Etkinliğin tüm katılımcılara faydalı olmasını diliyor, Türkiye ve Avrupa Patent Vekili Doç. Dr. Senem Kayahan Hanımefendiye de çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Doç. Dr. Senem Kayahan sunumunda buluşlarının değerlendirilmesi, buluşlar için ticarileştirme faaliyetleri kapsamında pazar araştırması, patent, telif hakkı ile faydalı model, model değerlemesi ile üniversitelerde sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirmede bulundu. Marka ve ürünün tasarımı, tescillenmesi gibi konulara değinen Türkiye ve Avrupa Patent Vekili Doç. Dr. Senem Kayhan son olarak coğrafi işaret tescili nedir, nasıl kullanılır ve başvuru sürecinde neler yapmak gerekir konularında katılımcılara bilgiler verdi.
Büyük bir ilgi ve beğeni ile izlenen sunum sonunda, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kök, Doç. Dr. Senem Kayahan’ a teşekkürlerini sunarak çiçek ve plaket takdim etti.
Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU
Editör: Sertan ATASOY
Editör: Sertan ATASOY
Bu içerik 21.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 319 kez okundu.