TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ...

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’nda, özel gereksinimli bireyler konusunda farkındaık yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. İpsala Meslek Yüksekokulu’nun fuayesinde, Gümrük ve Lojistik Öğrenci Topluluğu, Engelsiz Üniversite Birimi ve İpsala Yeni Hayat Bakımevi iş birliğinde düzenlenen etkinliğe, İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Boçoğlu, Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl, Hâkimler Celalettin Yazgı, Harun Altıntaş, Esma Yılmaz, Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, İlçe Emniyet Müdürü Hüsnü Cengiz ile çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı.

İpsala Yeni Hayat Bakımevi Merkezi’nde hayatlarını sürdüren özel gereksinimli bireylere yönelik gerçekleştirilen etkinlikte, önce kermes bir kermes ardından da konser düzenlendi. İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe, İpsalalı vatandaşlar, özel sektör temsilcileri ve Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrenciler yoğun ilgi gösterirken Yeni Hayat Bakımevi sakinleri etkinlikten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bu konuda yaşanan sorunlara ve zorluklara dikkat çekilerek farkındalık oluşturulmaya çalışılan etkinlikte, özel gereksinimli bireylerin topluma kazandırılması ve haklarının “tam ve diğer insanlara eşit ölçüde” sağlanması ile seslerinin topluma duyurulması için çalışıldı. Birbirinden renkli ve eğlenceli görüntülere sahne olan etkinlikte Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin verdiği konserin ardından düzenlenen birçok yarışmayla etkinlik sona erdi.

Bu içerik 25.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1054 kez okundu.