TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Trakya Üniversitesi ile Erciyes Üniversitesi arasında eğitim ve kültürel iş birliğini geliştirmeye yönelik “Akademik İş Birliği” protokolü imzalandı.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi arasında gerçekleştirilen protokol imza töreni, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleşti. Törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven ile Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gonca Büyükmıhçı katıldı.

İki kurum arasında gerçekleşen iş birliğine ilişkin görüşlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Eğitim-öğretim deneyiminde yenilikçi yaklaşımları, araştırma-geliştirmeyi, yerel değerleri önemseyen ve destekleyen iki üniversitenin iş birliğinin akademik, bilimsel ve kültürel faaliyetlere önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Üniversiteler, ürettikleri ve paylaştıkları bilgi, yetenek ve deneyim sayesinde bölgesel iş birliği ve etkileşime de öncülük eden kurumlardır. İş birliğinin yerel, bölgesel ve ulusal kazanımlara da katkı sunmasını diliyoruz.” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise üniversitelerararası iş birliklerine önem verdiklerini belirterek, imzalanan protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

İmzalanan protokol gereği, iki üniversite arasında bilimsel ilgi alanlarının ortak değeri olan; Mimar Sinan’ın eserleri, yaşamı, ulusal ve uluslararası önemi bağlamında akademik araştırmalar ve projeler üretilecek; yaz okulu ve stajlar konusunda ek protokollerle iş birlikleri yapılacak. Aynı zamanda ortak bilimsel konferans, kongre, sempozyum, seminer ve geziler düzenlenecek; öğretim, çalışma ve araştırma deneyimlerinin karşılıklı paylaşımı amacıyla öğretim üyelerinin karşılıklı ziyareti teşvik edilecek ve lisansüstü eğitim kapsamında yapılan çalışmalarda iş birliği içerisinde olunacak.

Bu içerik 24.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 425 kez okundu.