TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN KIRCAALİ VALİSİ NİKOLA ÇANEV’E ZİYARET

Trakya Üniversitesi heyeti Kırcaali temasları kapsamında, Vali Nikola Çanev’e ziyarette bulundu. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Kamil Kolabaş’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Vali Nikola Çanev ile eğitimden sağlığa, kültürden teknolojiye birçok alanda olası iş birlikleri konusunda görüşme gerçekleştirdi.

Ziyarette, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi hakkında bilgi vererek, Bulgaristan’daki birçok kurum ve kuruluş ile iş birliği içerisinde olduklarının altını çizdi. Rektör Tabakoğlu “Trakya Üniversitesinin kurucusu olduğu ve genel sekreterliğini yaptığı Balkan Üniversiteler Birliği’nde Bulgaristan’dan 19 üniversite yer alıyor. Bu nedenle Bulgaristan’daki üniversitelerle oldukça yakın ilişkilerimiz ve ikili iş birliklerimiz bulunuyor. Bugün Kırcaali Belediyesi ile sağlık ve eğitim başta olmak üzere önemli bir anlaşmayı imzalamak için burada bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de Bulgaristan’daki kurumlarla olan iş birliklerimizin ve projelerimizin artarak devam edeceğine inanıyorum.” diyerek misafirperverliğinden dolayı Vali Nikola Çanev’e teşekkür etti.

Vali Nikola Çanev, Trakya Üniversitesinin bölgede oldukça aktif görev aldığını ve önemli projeler geliştirdiğini ifade ederek, Türkiye’nin en önemli yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu söyledi. Trakya Üniversite ile gerçekleştirilecek iş birliklerine destek vereceğini söyleyen Vali Çanev, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu içerik 29.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 126 kez okundu.