TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HEYETİ’NDEN, MAARİF VAKFI ROMANYA TEMSİLCİLİĞİ VE MAARİF OKULLARINA ZİYARET

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Türkiye Maarif Vakfı Romanya Temsilcisi Alparslan Ateş ve Maarif Okullarında öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Romanya’da, Maarif Vakfı Temsilcisi Alparslan Ateş’i ziyaret etti ve Maarif Okulları öğrencileriyle buluştu.

Türkiye Maarif Vakfı Romanya Temsilcisi Alparslan Ateş ile gerçekleşen görüşmede Trakya Üniversitesi ve Romanya Maarif Vakfı Kolejinin iş birliğinde Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilen ve Türkçe Öğretmenliği ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri öğrencilerinin yararlanmasının ve Türkçenin yabancı dil olarak tüm Avrupa Birliği üye ve aday ülkelerde öğretilmesinin hedeflendiği Türkçenin Öğretimi TESİAD Erasmus+ KA108 Staj Konsorsiyumu Projesi’nin geldiği nokta değerlendirilerek, gelecekte hayata geçirilmesi planlanan proje ve iş birlikleri masaya yatırıldı.

Trakya Üniversitesinin Balkanlara yönelik projelerinde Romanya için özel çalışmalara imza attıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Yaptığımız ve yapmayı hedeflediğimiz projelerle ülkemizin Romanya’daki projelerine katkı sağlamak istiyoruz. Romanya Maarif Vakfı iş birliğinde hayata geçirdiğimiz proje ile güzel Türkçemizin kullanımını yaygınlaştırmak, eskiden olduğu gibi Balkan coğrafyasının ortak duygu dili olmasını sağlamak istiyoruz. Ayrıca buradaki soydaşlarımızın ve Rumen vatandaşlarının Maarif Vakfı okullarından aldıkları güçlü eğitimi, yükseköğretim düzeyinde Trakya Üniversitesi çatısı altında sürdürmelerini hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk yaşadıklarını da ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, proje ve çalışmalara vermiş oldukları desteğin yanı sıra sıcak karşılamalarından ötürü Maarif Vakfı Romanya Temsilcisi Alparslan Ateş ve çalışanlara teşekkür etti.

Trakya Üniversitesinin desteğini her daim yanlarında hissettiklerini söyleyen Alparslan Ateş, nazik ziyaretlerinden ve iş birliğine açık yaklaşımlarımdan ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’a teşekkür etti.

Ziyaret, hediye takdiminin ardından son buldu.


Bu içerik 03.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 263 kez okundu.